The Damned – det legendariske bandet bak tidenes første britiske punksingle – kommer på et ytterst sjeldent norgesbesøk i august!

Et av tidenes mest innflytelsesrike punkband har fremdeles to av de mest sentrale og opprinnelige medlemmene i front: vokalist Dave Vanian og gitarist og låtskriver Captain Sensible. Deres melodisterke punk la grunnlaget ikke bare for punken i Storbritannia og Europa, men også senere for gothrock og hardcore. Uten The Damned hadde musikken sett annerledes ut i dag. I tillegg til Vanian og Captain Sensible består bandet av Monty Oxymoron, Pinch og Stu West. De er fremdeles blant punkens mest vitale – og endelig får publikum i Norge en sjanse til å se dem.

The Damned, som fikk navnet sitt av den berømte motedesigneren Vivien Westwood, debuterte med tidenes første britiske punksingle «New Rose» i 1976. 20. september 1976 opptrådte de på 100 Club i Oxford Street sammen med The Sex Pistols, The Buzzcocks, Siouxsie & the Banshees og The Clash. Konserten regnes som et historisk øyeblikk i musikkhistorien, da den på mange måter markerte starten på den britiske punken.

Året etter albumdebuterte de med «Damned Damned Damned», som i likhet med «New Rose» var produsert av Nick Lowe. Karrieren deres beveget seg senere over i både goth og hardcore. Deres mest solgte album «Phantasmagoria» fra 1985 ga dem flere hits. De spilte nå fengende gothrock, og i 1986 fikk de en kjempehit med sin versjon av Barry Ryans 60-tallsslager «Eloise». The Damned har spilt i Norge kun to ganger før: på Sardine's i 1987, i tillegg til at de spilte på Månefestivalen i Fredrikstad i 2008.



Konserten er del av Øyanatt-programmet.

NB! Dørene åpnes kl. 22.00.