Foto: Ingrid Pop


2016 ser ut til å bli DBUBs mest produktive år til nå. De ga ut sitt fjerde album, «Pineapple Pizza», i mars, og 9. september gir de ut en reissue av sitt debutalbum, «Juvenile Jungle», samtidig som de slipper fire splitter nye låter på EP-en «Fight!». Tre utgivelser på ett år skulle nesten tilsi at man kan gi seg noen velfortjente klapp på skulderen, men Mossebandet har allikevel ingen planer om sette ned tempoet med det første.

En av de vanlige misoppfatningene ved DBUB er at de ofte lener seg på den retro-inspirerte rockebølgen, og da spesielt den gode, gamle garasjerocken. Det er lenge siden gutta listet opp The Sonics som inspirasjonskilde, og de som har fulgt bandet en stund, vet selvfølgelig at de for lengst har blitt et av Norges beste powerpop/-rock-band. Og la det bare være sagt, det er ikke mange her til lands som lager fetere riff og refrenger enn dette bandet akkurat nå.

«Fight!» er første singel ut fra den kommende EP-en med samme navn, og bandet gir oss en låt som bekrefter at DBUB er landets fremste leverandør av catchy refrenger, høye gitarer og powerpop og rock.