Under innspillingen av debutalbumet 'Songs From The 21st Century', som ble sluppet i mai, inviterte The Late Great venner og bekjente i Kysten Studio for en intimkonsert.

Filmskaper Carl Christian Lein Størmer tok regi med kamera, fikk med seg Daniel Mikkelsen (kamera) , Torbjørn Thrane Sandnes (lys) og Ariel Joshua som har produsert plata gjorde liveopptak av konserten.
Flere av låtene spilles for første gang live med band. Resultatet har blitt et nært og intimt møte med låtene tidlig i skapelsesprosessen.

Tor Thomassen kan fortelle at dette var i en spesiell og følelsesladet periode, der han i stede for å snakke med publikum kommuniserer gjennom musikken. Låta 'The Wait' er skrevet til hans samboer som var innlagt på sykehus samtidig som bandet filmet inn konserten.

Dette er også øyeblikket da dette ikke er et soloprosjekt lenger og bandet The Late Great virkelig tar form. Orkesteret består av Ottar Tøllefsen (trommer), John Lupton (perkusjon), Ariel Joshua (bass), Stian Grønbech (gitar) og Erik Nilsson (tangenter).Setlisten:

A Young Lover's Dream
Heart Out Of Time
Seven Bright Seas
Nighttime Diamonds
The Wait
Jinx
Gold On Our Minds
Our Empire
Cool Cat Blues
New Morning New Moon

Se musikkvideo til Jinx her