Et lys leter seg fram til en mann. Røde gardiner får hans silhuett til å danse. Gardinene går opp, og en annen verden utfolder seg. Velkommen til teatralske eventyr og storslagen krigsdrama, til vaskebrett og strengeplukk. La deg forføre av forbløffende stemmer, la deg rive med i dansen. Velkommen til fem konserter, tre ekstranummer, to scener og ett show. Velkommen til Kongens Kabaret.

Slik lyder det når mannen bak historiens første Kongens Kabaret presenterer sitt nye og originale festivalkonsept. Eivind Gjertsen, som selv er musiker i Bergen, har valgt å gjøre sin visjon til virkelighet. Sammen med sin samboer Angelina Penner, kollega Torbjørn Heie og venn Joachim Skjold, vil denne kreative og motiverte lille gruppen sette sammen en kveld helt utenom det vanlige.

Men hva er det egentlig som skiller Kongens Kabaret fra alle de andre festivalene i landet?

Konserter på lokale plan har ofte pauser hvor det blir vrient å holde interessen og stemningen i akt. Musikken må være variert, men samtidig må konsertene underbygge hverandre. De må være mange, men ikke mer enn én kveld. Hvilke andre konsepter kan vi forbinde med en slik oppsetning? Et sirkus? En talentkonkurranse? Ved å sy sammen artistene ved å bruke en sekundær scene med ekstranummer, og en konferansier til å lose publikum, var svaret enkelt. En kabaret!, svarer Gjertsen på spørsmålet.

For å sørge for å både ivareta høy kvalitet, variasjon og unike artister, men samtidig opprettholde kontinuitet i showet, har teamet valgt å satse på artister som har en stil og en oppsetning som kan underbygge hverandre. Prosessen for å finne artister var streng og krevende. Det ble stilt veldig høye krav til at de måtte ha et høyt musikalsk talent, men må også ha en veldig høy underholdningsverdi. De forteller videre at de er veldig stolte over bandene som stiller på Kvarteret i 8.oktober. De er også veldig fornøyde med tilbakemeldinger og engasjement blant bandene selv, som også mener at dette er en moderne og original satsing.

Av artister du får oppleve på Kongens Kabaret, finner du de alternative rockerne i St. Bennett’s, som på en engasjerende måte forteller sine fiktive borgerkrigshistorier. Du får også se gaffateipentusiastene i Gaffoot, med bluesgitar og pålagte innspill fra alt fra vaskebrett til bensinkanne. De fem jazzstudente i Strengeplukk og Felegnukk fra Stavanger, tar med sin ferske nye EP og spiller ny bluegrass i en klassisk oppsetning. Lokale Children of Carnivale har med sine dystre og teatralske gypsyrock- inspirerte sanger tatt publikum inn i deres gale univers av karakterer og landskap. Denne oppsetningen med fullt kostyme har vokst seg til å bli en lokal folkefavoritt for mange.

For å avslutte en allerede kvalitetsrik aften, spiller østlandske Up Against the Phantom for første gang i Bergen. Med sin engasjerende IndiePop/Rock, har de alt som skal til for å lage en komplett feststemning. Ekstranumrene blir selve limet som knytter sammen opplevelsen. På den andre scenen finner vi Manana Mango, en lykkelig jentetrio, som har sjarmert publikum i senk det siste året. En overveldende stemme fra Marthe Halås, kjent fra blant annet Stjernestøv, stiller sammen med gitarist Halvard Olsen Gjestvang på akustisk gitar. Som en bonus får vi se BSI-dansere som har satt opp et danseshow for anledningen.

Alt ligger med andre ord til rette for en komplett, allsidig og festlig kveld på Kvartertet.




Billetter
Facebookevent