Siden mai har vi kunnet by på premierer på alle singlene som William Hut har sluppet i forkant av hans nye skive, Hafnir Games. Låtene har blitt veldig godt tatt i mot, ikke bare her hjemme, men kanskje spesielt på Island, hvor bergensartisten har ligget inne på topplistene i noen måneder nå.

Platen har han laget sammen med produsentene Ole Gunnar Gundersen (Lorraine) og islandske Gisli Kristjansson. Innspillingene er gjort i Norge og på Island, og Hut har i 2016 beveget seg inn i nye musikalske landskaper og vil nok overraske mange med et mer alternativt lydbilde i forhold til tidligere utgivelser.

For mange er William Hut mest kjent for sitt suksessalbum Nightfall, som blant annet inneholdt radiohitsene You Might Thrill Me og Take It Easy, som lå hele 29 uker inne på VG-lista.

William har til nå gitt ut syv album, og han har blitt nominert til Spellemannsprisen hele fem ganger, og vant også prisen sammen med Poor Rich Ones.

Mitt nye album Hafnir Games har et veldig friskt preg og et ulikt uttrykk enn det vi har hørt fra meg på mange år. Låtene har et gjennomgående programmert fundament og er bygget opp rundt friske komp og drivende gitarer. Vi har laget et album med et tydelig og helhetlig utrykk, forteller artisten selv om den nye utgivelsen.

Hut forteller at han er veldig fornøyd med sluttproduktet og at han er veldig trygg på at det er den beste platen han har levert på mange år som artist og låtskriver. Men det betyr på ingen måte at han ikke er spent på mottakelsen.

Det kribler som alltid i magen og det er en tilstand man aldri vender seg til selv om jeg har mange utgivelser på samvittigheten. Når man har jobbet så intenst med et prosjekt over så lang tid, for så å overlate det til publikum og musikksynsere, så er det både skummelt og tilfredsstillende på samme til. Man må bare lære seg å slippe taket og la albumet leve sitt eget liv, forteller han.

Hafnir Games slippes i alle kanaler fredag 21. oktober men her får du høre den i sin helhet allerede nå!