Foto: Mats Halvorsen


House by the lake slipper ny singel i morgen, men du kan høre den her hos oss allerede nå!

Hollow er en frisk poplåt som tar deg med til den stjerneklare natten den ble skrevet. Tematikken kan nok tolkes i mange retninger, men den handler vel på mange måter om å føle seg liten og ubetydelig som menneske.

Vi tok en liten prat med Sondre, som er vokalist i bandet.

Hva handler denne låten om

Teksten ble skrevet etter et besøk på den sørlige delen av Island. Et sted hvor man kan både se øygruppen Vestmannaeyjar, sovende vulkaner og isbreen Eyjafjallajökull på en og samme tid. Et sted hvor man kan føle seg veldig alene i den store verden når stjernene fyller himmelen, og alt du ser er silhuetter av potensielt enorme naturkrefter. Selv om jeg er nesten 1.90 høy, så har jeg aldri følt meg så liten.

Kan du fortelle litt om innspillingen?

Vi deler kanskje verdens beste øvingslokale/studio med band som Monstereo, Ekkolodd og ikke minst Klangkollektivet studio. Våre egne Mats Halvorsen og Jarle Håland jobber som produsenter i sistnevnte studio, og derfor ble det naturlig å spille inn vårt nye album der. Som de fleste av låtene våre begynte Hollow som noe litt annerledes enn det du hører på en ferdig studioinnspilling. Låten ble spilt inn i flere etapper og forandret seg ganske mye underveis. Vi ønsket å få til et kaldt og åpent lydbilde for å fange stemningen i teksten og melodien, og derfor valgte vi blant annet å bruke synth i større grad enn tidligere.

Hvordan skiller denne seg fra tidligere HBTL låter?

Vi avsluttet vårt forrige album Woodlands med That Great Ocean Sound, en låt som vi ønsket skulle gi en pekepinn på hva man kunne forvente seg på vårt neste album. Hollow er en videreføring og rendyrking av lydbildet og stemningen i denne, men er tilsynelatende kanskje heller ikke en gladlåt, om man ikke tolker siste strofe som jeg gjør.

Hvordan passer låten inn i platen som helhet?

Albumet er enda ikke helt ferdig men ut fra det materialet vi for tiden jobber med, så representerer den nok noe av det mørkeste på skalaen. Ambisjonen er å ikke gjenta oss selv på det nye albumet og derfor har vi brukt mye tid på et noe annerledes uttrykk enn på forrige plate.

Har du noen andre artige historier om låten på lur?

Jeg er av en eller annen grunn veldig svak for bongotrommer, og prøver derfor å snike de inn på innspillingene våre der det måtte passe. Vi fikk også plass til det på Hollow og ingen spiller bongotrommer som vår perkusjonist, trommeslager og produsent, Jarle Håland når han får fot. Incredible Bongo Band er forøvrig verdens beste bongoband!, kan Sondre fortelle.

Hollow slippes på alle digitale plattformer fredag 21.oktober.