I dag presenterer by:Larm både ung, britisk garage-pop-hype, svensk rap, en nordisk popstjerne, islandsk post-punk og en god dose indie-romantikk.

JOY (SE)
Julie Bergan (NO)
Fufanu (IS)
Moon Relay (NO)
Thomas Stenström (SE)
Goat Girl (UK) (bildet)
Moon City Boys (SE)

Rockekvartetten Moon Relay spiller instrumentalmusikk som både stimulerer til hallusinasjoner, dans og eventyrlige tankerekker.

Julie Bergan har for lengst bevist at hun er en vokalist og låtskriver i verdensklasse. Med sin kraftfulle og særegne stemme, kombinert med enorme mengder sjarm og energi på scenen er det bare et spørsmål om tid før Julie Bergan tar steget nærmere den internasjonale stjernehimmelen.

Britiske Goat Girl er en av Rough Trades aller nyeste signinger – og bandet trendet på Twitter allerede ved sitt første singelslipp tidligere i år, med låta “Country Sleaze”. Alle bandmedlemmene er under 20 år, og NME mener de er noe av det absolutt mest spennende fra musikkscenen i London akkurat nå.

Islandske Fufanu driver med eksperimentell post-punk og slipper sitt andre album i februar 2017 – produsert av Nick Zinner fra Yeah Yeah Yeahs. Bandet ble lansert på festivalen Iceland Airwaves i 2014, og har på kort tid både fått high fives av Brian Eno, spilt support for Damon Albarn i Royal Albert Hall – og for Blur i Hyde Park.

Popsnekkeren Thomas Stenström slo gjennom i Sverige i 2014 med albumet Fulkultur, hvor vi blant annet fikk singelen “Slå mig hårt i ansiktet”- som ble et anthem hos både indie-klubber, skoleavslutninger, radiostasjoner og karaokemaskiner. Nå er han klar med nytt album som slippes tidlig i 2017, spilt inn med blant andre Björn Yttling (Lykke Li, Peter Bjorn and John, Franz Ferdinand) på laget.

Svenske JOY spilte et par låter på etterfesten til P3 Guld i Sverige i 2014, og ga hele musikkbransjen fullstendig hakeslepp. I fjor ble hun selv nominert på samme prisutdeling til “Årets nykommer”. Du har kanskje allerede lagt merke til henne på Linda Piras “Knäpper mina fingrar”-remix – eller hørt hennes egne låter “Kattliv”, “Du är så vacker och så äls” – eller “Inte god men gud”? Vi gleder oss vilt til å få en av de aller mest spennende svenske rapperne til by:Larm i mars.

Bandet Moon City Boys startet i Stockholm i 2011, med lite kunnskap om å spille instrumenter – men med veldig mye på hjertet. Bak det skranglete soundet hvor punkgitar møter discorytmer og popmelodier, finner vi hartarbeidende, rare, fryktløse og følsomme musikere som først og fremst er opptatt av å formidle en stemning. Sjekk ut singelen “Rockets” for en fin introduksjon til soundet.