Foto: Fred Jonny

Oslo Sommertid er et nytt arrangement hvor én artist definerer den musikalske retningen gjennom dagen. Det vil bli første gang det arrangeres konserter på Voldsløkka. Området er stort nok til at Oslo og Norge kan komme på turnélisten til de største artistene som er, og scenen holder stor internasjonal målestokk. Byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo, Rina Mariann Hansen, er veldig begeistret.

- Det er viktig at musikkbyen Oslo har muligheter til å rigge til i en europeisk målestokk, for de helt store opplevelsene. Når byen er attraktiv også for de aller største internasjonale artistene, er det bra for folk i Oslo og for alle som besøker oss. Vi har oppfinnsomme kulturnæringsaktører, med gode ideer til hvordan vi kan få mer ut av parker og idrettsanlegg, sier hun.

Det er arrangørbyrået Friction AS som arrangerer Oslo Sommertid. De har lang erfaring med lignende arrangement som konserter med Justin Bieber, Green Day, Bon Jovi, Robbie Williams og Prince.

- Kulturbydelen Sagene er et naturlig sted for landets største konsertarena. Kommunikasjonen med byråden, bymiljøetaten, kommunen og Sagene IF har vært eksemplarisk. Fremoverlent og målrettet hele veien. Nå gleder vi oss til videre godt samarbeid fremover, sier Peer Osmundsvaag i Friction AS

- Jeg er glad for samarbeidet mellom konsertarrangør, kommune, den lokale idretten og nærmiljøet om flerbruk og utvikling av Voldsløkka kulturarena. Og Sagene er jo midt i byen – da blir det gå- og sykkelavstand, slik skal det være når Oslo blir den grønneste hovedstaden, avslutter byråd Rina Mariann Hansen.


Marcus & Martinus åpner

Etter å ha solgt ut arenaer som Oslo Spektrum og Globen flere ganger, annonserer nå Marcus & Martinus sin største konsert noensinne. Den 2. Juli 2017 er de headliner på det nye arrangementet, Oslo Sommertid, på Voldsløkka i Oslo. Tenåringsidolene er det første av flere band som blir lansert til det nye arrangementet.

Tenåringsidolene Marcus & Martinus sang seg inn i alles hjerter da de i en alder av ti år vant MGPjr med låten "To dråper vann”. Siden den gang har tvillingparet fra Trofors oppnådd en eventyrlig suksess og bygd opp en enorm fanskare som er få forunt. 12. november spilte de to utsolgte konserter i Oslo Spektrum og ble hyllet av anmeldere og fans.

I en alder av 14 år har de turnert Norge på kryss og tvers, toppet hitlistene med låter som ”Elektrisk”, ”Girls” og” Heartbeat” og deres nyeste album "Together" gikk helt til topps på albumlista i både Sverige og Norge. De har vært nominert til flere Spellemannpriser og gitt ut en bok om livshistorien deres. De har allerede erobret Skandinavia og i vinter fyller de Globen i Stockholm to ganger. Billettene ble revet bort på rekordtid.

Flere artister til Oslo Sommertid vil lansert senere.

Billetter er i salg hos Ticketmaster på torsdag klokken 09:00