Foto: Terje Dokken

De ansiktsløse svenskene, som med sine kardinalkapper tok Sverige, Norden og verden med storm i 2010 med sin enorme sukess og Grammy-nominerte plate Opus Eponymous, gjester Oslo Spektrum 27. april.

Ghost spiller på mange strenger både musikalsk og estetisk. Nøkkelen til den abnorme oppmerksomheten og posisjonen bandet har, ligger i summen av sjokkeffekten de skaper, det sterke visuelle uttrykket og ikke minst de sjokkerende, fengende låtene.

Bandet har bakgrunn fra ulike metal-konstellasjoner, men trekker først og fremst sine musikalske veksler på alt fra klassisk 60- og 70-tallsrock som Blue Öyster Cult og Black Widdow. Man kan også finne spor av The Beatles-psykedelia og ABBAs suverene popmelodier. Sleng på litt okkult metal i Mercyful Fate-tradisjonen og du har Ghosts musikalske palett på et fargesprakende lerret.Siden starten har Ghost levert tre hardslående, kritikerroste og fengende studioalbum som alle har imponert presse og fans. I september slapp bandet fra Lindköping sin andre EP - Popestar, prodsert av engelske Tom Dalgety, som igjen på nytt vis fremviser bandets unike evne til å blande sjangere på originalt og fengende vis.

Ikke mange, moderne band leverer heavy metal med bred appell. Ghost gjør det. Sånn sett er de i en imponerende særposisjon - som det står høy respekt av!

Kvelertak er special guest.

Billetter i salg fredag 25. november kl. 09.00.