Musikken kommer nok aldri til å dø ut, såpass sikre er vi på utviklingen fremover, men i det siste har vi sett noe interessant: musikken har beveget seg inn på inntil nå helt ukjente arenaer man kanskje ikke hadde sett for seg!

Kanskje har vi klart å vekke interessen din med denne introduksjonen, og vi er faktisk nesten sikre på at fortsettelsen vil vekke nysgjerrigheten din ytterligere.

Det vi snakker om er spillindustrien, men kanskje ikke den spillindustrien du ser for deg. Vi snakker om den som dreier seg om penger, og da nærmere bestemt pengespill på nett. Norsk Tipping har ingenting med akkurat dette å gjøre, men det er det er produsentene av spill til den store internasjonale casinoindustrien det dreier seg om.

Det finnes mange aktører innenfor denne sjangeren av online underholdning, men du lurer kanskje på hva dette har med musikkindustrien å gjøre. Jo, i løpet av det siste året har det dukket opp såkalte video spilleautomater som er basert på legendariske artister! Det er helt sant og disse automatene bærer navnet til de musikstjernene de er inspirerte av, og her kan vi nevne band som Motörhead, Guns'n Roses og Jimi Hendrix. Hvis du ikke tror oss så kan du selv finne disse spillene på her, og du vil bli overrasket over det du vil oppleve der.

Nå er ikke dette på noen måte noen promotering av denne bransjen, men snarere et interessant dypdykk innenfor populærkulturen og det faktum at denne har en tendens og evne til å spre seg til nye medier.

I dette tilfellet har de nevnte bandene blitt gjenstand for utvikling av pengespill på nett, og her har utviklerne tatt tak i både musikk og grafikk. I Motörhead-automaten er det naturligvis et mørkt og grått inntrykk vi har, samtidig som det hele er blytungt og metallisk når det kommer til det rent grafiske. I tillegg har man rammet inn spillet med flere av bandets legendariske låter og naturligvis finner vi den klassiske 'Ace of Spades' der.

I Guns'n Roses-spillet har man funnet frem ikoniske låter som er lagt i en set-liste som følger spillingen din, og det hele oppleves jo unektelig som nokså fett for dem som har et forhold til bandet – og det er det jo utvilsomt mange som har. Her får vi se de opprinnelige bandmedlemmene utfolde seg i all sin prakt slik vi husker dem fra storhetstiden sin, og det er faktisk en helt spesiell opplevelse å se i dette formatet.

Jimi Hendrix på sin side har blitt portrettert på den eneste riktige måten, og det er i en herlig intro hvor vi ser en tegneserie-versjon av gitarhelten som fremfører noen helt klassiske og velkjente strofer fra sin musikkatalog. I tillegg er det hele pakket inn i et flower power uttrykk som virkelig yter rettferdighet til denne legenden og den tidsepoken han representerte.

Hvor vil vi egentlig med dette? Jo, vi vil bare understreke og bevise at det til stadighet vil være nye arenaer hvor musikere og band vil kunne nyte sin glans i solen, og det er faktisk bare å lure på hva det neste vil bli. De kreative sjelene som finnes i underholdningsbransjen vil hele tiden lete etter nye nisjer og medier å presentere 'gammel' underholdning gjennom, og for å si det mildt: det er utrolig inspirerende å oppleve, og vi er spente på hva det neste blir.