Dave Mustaine var en sentral brikke i Metallica på debutalbumet «Kill 'Em All». Mustaine forlot Metallica i 1983 og startet Megadeth, som to år senere debuterte med «Killing Is My Business...And Business Is Good!». De ble ledende innen sin sjanger på 80-tallet, og fikk sitt kommersielle gjennombrudd med «Countdown to Extinction» i 1992.

Megadeths 15. studioalbum «Dystopia» kom i 2016. «Det er lenge siden sist jeg hørte en like potent og angrepslysten gjeng på en Megadeth-plate som det jeg hører på ‹Dystopia›» skrev Norway Rock om albumet. I fjor spilte de også på Tons of Rock, og nå kan bandet igjen oppleves i klubbformat her til lands!

Mustaine sier selv at «Dystopia» musikalsk retter blikket fremover, samtidig som den peker tilbake.

– Vi vender oss mot røttene, men med en frisk og ny tilnærming. Når «The Threat is Real» tar av, er det akkurat som en «Rattlehead» or «Loved to Deth»-greie, sier han om åpningskuttet, med refereranse til to klassiske låter fra «Killing Is My Business».

– Singelen «Fatal Illusion» gir meg derimot samme følelsen som på «Bad Omen», «Black Friday» og den slags. Den minner meg veldig om «Peace Sells»-perioden, med masse gitarsoloer og doble basstrommer som hamrer i vei.

Sentrum Scene - Tirsdag 1. august

Billetter i salg fredag 20. januar kl. 09.00