Foto: Oddbjørn Steffen

Dette blir som vanlig magisk og vakkert, men i Oslo Spektrum den 6. oktober, 2017, venter det en konsertopplevelse utenom det vanlige. Sju album har Sigur Rós gitt ut og i skrivende stund jobbes det med album nummer åtte.

Når de i oktober returnerer til Oslo Spektrum loves vi mer Sigur Rós på en kveld enn noen gang før. For første gang turnerer bandet uten support, denne gang spiller bandet en ekstra lang konsert med pause midtveis. De vil spille sine best kjente låter, men også godbiter som aldri har sett dagens lys, samt smaksprøver fra det foreløpig uutgitte album nummer åtte. Sigur Rós har gjort en slik turné tidligere og det skjedde i USA. Kritikerne var unisone i sin hyllest.

"Like shooting stars being compressed into a small space, it was staggeringly beautiful, a bringing together of lights and visuals that’s rarely been attempted. They’ve pretty much hailed in an entirely new era.” DIY

Det unike post-rockbandet gjestet Oslo Spektrum sist i 2013 da de var på turné med albumet Kveikur . Konsertanmelderne lot seg imponere av islendingene som gjorde høstkvelden i spektrum til en svært mektig og minneverdig kveld for alle i publikum.

Oslo Spektrum den 6. oktober.