Foto: Johnathan Mannion

Gucci Mane er en av USAs aller mest innflytelsesrike hiphop-artister, endelig er han bekreftet til Norge og Slottsfjell. Han har inspirert navn som Future, Young Thug og en lang rekke andre med sine mange album og over 70 mixtapes.

Alt dette til tross for at han vært i klammeri med loven flere ganger enn de fleste. Dop, våpennesittelse, arrestasjoner og fengselsstraffer – snubletrådene har stadig ikke felt rapperen fra Atlanta, som stadig er en kraft å regne med.

Etter at han i mai 2016 ble en fri mann etter å ha sonet en dom på drøyt to år, har han nemlig vært ekstremt produktiv og når et bredere publikum enn noen gang. På bare seks dager spilte han inn Everybody Looking, hans niende album som markerte en frisk og ny giv. En tiltalende vending som vitner om en gammel innovatør som gjør krav på sin plass. Albumet klatret til andreplass på Billboard 200.

Allerede i september fulgte Woptober – 14 spor, hvor første smakebit var "Bling Blaww Burr" med Young Dolph på gjestevokal. I desember 2016 slapp han sitt tiende studioalbum, The Return of East Atlanta Santa. I tillegg har han sammen med Rae Sremmurd levert monsterhiten "Black Beatles", som har toppet listene over hele verden i vinter.

Gucci spytter hardt, og blander iskald realisme med musikalitet og glimt i øyet. Han synes å ha foretatt en vellykket justering av egen livsstil og rapporter fra de siste livejobbene hans lover meget, meget godt. Sommeren 2017 kommer den revitaliserte trapguden til Tønsberg og Slottsfjell.