I går meldte Øya at Chance The Rapper er klar for Øya. I dag fulgte de opp med Danny Brown. Han skal spille onsdag 9. august, samme dag som Chance The Rapper, Lana Del Rey, Young Thug, Testament og mange andre.

DANNY BROWN (US) – ons 9. aug
Danny Brown fra Detroit slo for alvor igjennom med utgivelsen Old fra 2013, som han fulgte sterkt opp med Atrocity Exhibition i fjor. Han har en av de unike stemmene i amerikansk hiphop, og kombinerer den med en rå, skitten og uforutsigbar stil.

På skivene sine har han samarbeida med Kendrick Lamar, Earl Sweatshirt, A$AP Rocky, Schoolboy Q Charli XCX og Øya-aktuelle BadBadNotGood. I tillegg bidro han på The Avalances sin hit Frankie Sinatra. Danny Browns tekster er prega av en tøff livsstil og hans sans for humor. Han spitle på vår intime Vika-scene for fire år siden. Nå skal han dele festivaldag med blant annet Chance The Rapper og Young Thug.



I helga slapp Øyafestivalen også følgende artister:

TESTAMENT (US) – ons 9. aug
I år er det 30 år siden Testament fra California ga ut sitt første album. I motsetning til de fleste band som satsa internasjonalt i samme periode, lager denne gjengen mer energiske skiver enn de noensinne har gjort. Mange vil nok ha andreskiva The New Order (1988) eller den aggressive The Gathering (1999) være favoritter, men skiver som The Formation Of Damnation (2008) og Brotherhood Of The Snake (2016) viser at de fortsatt er i thrash metalens Champions League. De siste utgivelsen har også gjort høyere hopp inn på salgslistene enn i forrige storhetsperiode.

Testament starta på midten av 80-tallet, og styres fortsatt av vokalist Chuck Billy og gitaristene Eric Peterson og Alex Skolnick, som alle tre var med når bandets popularitet økte på 80-tallet. Dagens rytmeseksjon har også tidligere vært medlemmer i tidligere utgaver av bandet, veteranene Gene Hoglan (Dark Angel, Death, Devin Townsend+++) og Steve Di Giorgio (Death, Sadus +++).

Fjorårets Brotherhood Of The Snake ble regna som en av årets aller beste skiver av Metal Hammer Norway.

SIBIIR – ons 9. aug
Sjøl kaller SIBIIR musikken sin for blackened hardcore, en effektiv måte å beskrive den energifylte og aggressive stilen deres på. I SIBIIR finner man folk med bakgrunn fra Sigh & Explode, Jack Dalton og Call:Vega, men denne gangen har de et langt mer brutalt utgangspunkt. Rett før jul kom debutalbumet ut på kvalitetsbevisste Fysisk Format. Som Metal Hammer Norway slo fast: - Albumet er selve manifestasjonen på at den norske undergrunnen oser av kvalitet.

I 2016 spilte de både på Camp Indie 16. mai, Klubbdagen og på den intime Biblioteket-scena. De viser seg som et fantastisk liveband hver gang de står på en scene. Nå er tiden inne for at de får en plass i hovedprogrammet, for å servere hektiske musikalske eksplosjoner til et betydelig større publikum.

COSIMA (UK)
Engelske Cosima har gitt ut avhengighetsskapende singler som Hymns For Him og Girls Who Get Ready, begge fra mixtapen South Of Heaven (Island UK), som også finnes i en visuell versjon/videoutgave. Hennes elektroniske og småmørke soul/RnB og ditto stemme imponerer stadig flere europeiske kritikere og musikkelskere. Den siste tida har hun spilt mye live, og i august skal du få oppleve henne i Tøyenparken, for første gang i Norge. Cosima kommer med mer musikk i løpet av året, og vi er sikre på at det er grunn til å glede seg.

Som svenske Sonic skreiv om South Of Heaven: - Hennes röst snirklar sig runt melodierna som en kropp oförmögen att släppa sin älskade, arrangemangen är lika subtila, exakta och förlösande som den där smekningen du inte såg komma men verkligen behövde få känna. Beroendeframkallande. her