Før helga slapp PiP storheter som Spoon og Real Estate, og fra før er blant andre Solange Cass McCombs, Whitney og Father John Misty bekreftet. I dag fyller de på med tre til.

THE SWITCH
Selv om man ikke kan kalle dem et husholdsnavn i norske hjem helt enda, vil vi allikevel tørre å påstå at dette Oslobandet er et av landets aller beste akkurat nå. Med fjorårets The Switch Album – som var deres tredje studioalbum på like mange år – serverte de en raffinert poptriumf av det virkelig uimotståelige slaget. Albumet ble belønnet med en NATT&DAG-pris for årets musikk 2016, og ikke minst en Spellemann i kategorien Indie. Gjør deg selv en tjeneste og sjekk dem ut i parken for du får neppe høre bedre gitapopmusikk fra Norge i år.

ADNA
Hun er fortsatt bare i tenårene, men unge Adna har allikevel oppnådd mer enn nok til å kunne kalles en musiker utenom det vanlige. Den melankolske svenske sangeren har f.eks. allerede rukket å slippe to hyllede album, jobbet sammen med storheter som Bon Iver og Daughter, har over 20 millioner avspillinger på Spotify, og er mottaker av verdifulle lovord fra bla. KCRW, Pigeons and Planes, NME og The Line of Best Fit. Adna har sin base i Berlin, hvor hun brukte store deler av fjoråret til å skrive og spille inn hennes tredje studioalbum Closure. Etter planen skal albumet slippes i mars og følges opp med en lang europaturne hvor PIP er en av de heldige destinasjonene som får oppleve henne på veien!

MARTE WULFF
Som en meget begavet og musikalsk sørlending startet en ung Marte Wulff artistkarrieren sin som korist og duettpartner i Thom Hells tidligere backingband. Siden den gang har Marte blitt en populær og etablert soloartist/låtskriver med hele fem albumutgivelser på baken, hvor hennes siste selvtitulerte kom i fjor høst på Propeller Recordings. Hennes melodiske, underlige og fengende låter er hyppig brukt i ulike film og TV-serier er en hyppig gjenganger på norsk radio. Hun har spilt hundrevis av konserter i inn- og utland, og kan skilte med to Spellemann-nominasjoner.pipfest.no