“Det finnes folk der ute som rett og slett ikke vet hvor de skal begynne med The Bad Seeds. Andre har mer oversikt over katalogen vår enn jeg har! Denne utgivelsen er ment å være en vei inn til et landskap av tre tiår med musikk. Det blir en masse sanger. Sangene vi har valgt ut er de som ikke ville dø, av en eller annen grunn. Noen av dem er de som simpelt hen krever å bli spilt live. Andre er “mindre” låter som er våre personlige favoritter. Andre er bare så store, og har så mye historie i seg, at vi er nødt til å inkludere dem. Også er det dem som ikke klarte kunststykket å bli med her da, stakkars små. De må du oppdage på egen hånd”. Nick Cave

Lovely Creatures er til dags dato det mest omfangsrike overblikket inn i katalogen til Nick Cave & The Bad Seeds. Her navigeres det gjennom 30 år i tid, inn i noe av det mest distinktive, spennende og nyskapende moderne musikk har å by på. Fra debutalbumet From Her to Eternity, helt til Push The Sky, deres femtende studioalbum.

I denne samlingen finner vi tidløse live-favoritter som “Stagger Lee” og “The Mercy Seat”, den store hitsingelen fra 1995 “Where The Wild Roses Grow”, nyere publikumsfavoritter som “Jubilee Street” og “We No U R”. Det er også sanger her som nye lyttere kanskje bare kjenner fra soundtracks fra film og TV, som “O Children” (Harry Potter & The Deadly Hallows Pt. I), og den alltid tilstedeværende “Red Right Hand”, sist kjent fra serien Peaky Blinders.

Albumet er satt sammen av Nick Cave og medgrunnlegger Mick Harvey, med hjelp av dagens Bad Seeds. Både nåværende og tidligere bandmedlemmer har lett i sine personlige arkiver for å bistå med tidligere usette fotoer og annet memorabilia. Dette er blitt samlet i en pen bok, som også inneholder en rekke originale essayer. Denne boka er tilgjengelig som en del av en limited edition “Super Deluxe” albumsamling, som også kommer med en to timer-lang DVD med sjeldne og usette arkivopptak. Lovely Creatures er tilgjengelig i fire formater, alle inkluderer personlige og sjeldne fotoer av bandet: Standard CD, Trippel vinyl (LP), Deluxe-utgave med 3 CDer og DVD, og Super Deluxe Limited Edition-pakken.

Lovely Creatures hadde egentlig planlagt release i 2014. Siden den gang har bandet spilt inn og utgitt deres kritikerroste sekstende album Skeleton Tree.