Norges store indiepopstolthet trenger kanskje ikke noen nærmere introduksjon. Verden har i stor grad ligget for deres føtter siden debuten, og bandet har allerede rukket å erobre prestisjetunge festivaler som Roskilde, Hurricane, Glastonbury, Bråvalla og Latitude. Her hjemme har de tatt steget opp i den øverste divisjonen, og må vel være noe av det mest særegne poputtrykket vi har dyrket frem i moderne tid, og avsluttet fjorårets norske festivalsommer som headliner på Øyafestivalen.

Bevæpnet med svevende melodier, underfundig lyrikk og et intenst lydbilde framstår Highasakite som perfekt pop. Det låter gedigent, detaljrikt og påtrengende. Det er kaldt og massivt, men med et bankende hjerte begravet bak de mørke synthene og de minimalistiske rytmene som bandet er kjent for. Med Ingrid Helene Håviks enigmatiske og kommanderende stemme i front tar de oss med på en reise i musikalsk dynamikk, fra det subtile og lavmælte, til det pulserende og stadionstore.


«Å si at Highasakite er publikumsyndlinger eller kritikerfavoritter vil være er en understatement, ettersom de stort sett spiller utsolgte konserter, og høster fantastiske anmeldelser, uansett hva de foretar seg. Torsdag 20. juli avslutter de Buktafestivalens første dag, og vi gleder oss stort til en uforglemmelig kveld under midnattssola i Telegrafbukta,» avslutter festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.


Foto: Oddbjørn Steffensen