Foto: Per-Otto Oppi Christiansen

De franske progmetal-gigantene Gojira kommer til Slottsfjell. Den hardtslående kvartetten er aktuelle med det glimrende albumet «Magma», som har fått strålende kritikker. Dagbladet melder at «Klodens råeste metal-band slår fremdeles hardt», og Aftenposten: «Gojira med riff på riff på riff, tyngre enn alle andre band». Begge avisene trillet femmere på terningen. Bandet var Grammy-nominert i kategoriene «Best Metal Performance» og «Best Rock Album».

Gojira spilte i forrige uke en prikkfri konsert for et smekk utsolgt Sentrum Scene der de blant annet fikk full pott (10/10) her på Musikknyheter og en svært god anmeldelse i Metal Hammer (9/10).

Franskmennene har turnért med Metallica ved flere anledninger, og spilt for fullsatt Valle Hovin to ganger. Gutta har opparbeidet seg rykte som et glitrende liveband og leverer hver eneste gang. De holdt et forrykende show på Slottsfjell i 2009, og gleden er stor over at de nå returnerer til fjellet.

Bookingsjef Henning Krane er svært fornøyd med dagens slipp:

- Gojira er et fantastisk liveband! Jeg har håpet på å få dem tilbake til Slottsfjell siden deres forrige opptreden. Det var helt rått, forteller han.