Foto: Sandra Sundler


Det svenske bandet MaidaVale tar i sommer turen til Norge og nærmere bestemt Flekkefjord for å spille på Fjellparkfesivalen. Sjangermessig plasserer de seg et sted rundt Heavy Blues og Psychedelic rock og kan beskrives som «Funkadelic, Black Sabbath og Jimi Hendrix smeltet sammen med et fokusert og moderne blikk.» Når vokalist Matilda også beskrives som Nordens svar på en whiskydrikkende Aretha Franklin har man en omtrentlig beskrivelse av hva man har i vente fra bandet.



I anledning artistslippet fikk vi også spurt PR-ansvarlig Erik Egenes et par spørsmål om MaidaVale og litt mer generelt om festivalen:

Helt kort, for de som ikke vet, hva er Fjellparkfestivalen?
Fjellparkfestivalen er Norges lengstlevende rockefestival, arrangeres i Flekkefjord på Sørlandet, og har alltid blitt drevet på dugnad av stadig skiftende generasjoner ungdom (snittalderen er på 19 år). Siden 1982 har vi pumpet ut rock i alle farger og fasonger til publikum, alltid til en billig penge, og det 36. året vårt blir så klart ikke noe annerledes.
I år går kalaset av stabelen 20-22. juli, der første dagen er den tradisjonsrike klubbkonserten på Kameleonen ved brygga midt i Flekkefjord by, og de to siste dagene i idylliske Fjellparken med utsikt over byfjorden og de skogkledde bergene som omkranser den.


Hvorfor MaidaVale til Fjellparken og hva kan man vente seg fra dem?
MaidaVale var en oppdagelse for oss, eller skal vi like greit bare kalle det et gullfunn. Vår bookingansvarlig så dem på en konsert i Oslo i fjor, arrangert av de flinke folkene i Femme Brutal, og ble bergtatt av deres seige bluesrock med psykedelisk koloritt fra eksotiske Gottland i Sverige. Senere samme år var vi en gjeng inne på like kule Høstsabbat og så dem igjen, og da var det bestemt! Dette unge, svenske vidunderet måtte vi bare hente ned til Flekkefjord i sommer.
De passer bra inn med 2017-programmet, som allerede er rikholdig på stonerrock og assorterte sjangre. Vi har svenske Truckfighters som en passende stadion-stonerrock-finale på fredagen, amerikanske Elder som et mer spaca doom-alibi på lørdagen, og til vår egen miniscene har vi satt opp Østfolds tyngste trubadurer i Warp Riders. MaidaVale står stolt og støtt ved siden av disse verdige fanebærerne av arven til Black Sabbath, og sammen sørger de for et seigt og deilig tilskudd til de fjellparkgjengerne som er glade i basstung, riffende rock med fuzz i alle ledd.


Begynner programmet til 2017 å bli klart? Er det fortsatt noen spennende overraskelser på vei?
Vi har aldri vært så tidlig ute med bookingprosessen som det vi er nå, så det aller meste er faktisk klart. Men langt fra alt er offentliggjort, og uttakskonsertene hvor vi plukker ut up-and-coming band til festivalen kommer til å pågå gjennom april, så for publikum er det masse igjen å glede seg til!
Og, i tillegg til en drøss framsynte artister fra ulike kroker av den norske undergrunnen, fikk vi nettopp trukket den siste skikkelige storfisken opp i jolla. Og akkurat dette VET vi er noe flekkefjæringer flest vil falle pladask for.


Fjellparkfestivalen går som nevnt av stabelen 20. – 22. Juli og har i tillegg til MaidaVale sluppet følgende artister:
CC Cowboys, Tønes, Truckfighters, Elder, Beachheads, Nag, Matriarkatet, Aiming for Enrike, Hysj, FOAMMM, The Kids from Red Bank.

For de som er interessert i å finne ut litt mer om Fjellparkfestivalen kan dokumentaren Fjellstøt fra 2015 være av interesse: