Highasakite har komponert den nye hymnen for Eliteserien i fotball. Dette er et totalt lydbilde som vil prege alle flater i Eliteseriesammenheng. Både TV-vignetter og promoer - og som den nye innmarsjmusikken på alle stadioner i Eliteserien.

- Vi ønsket en musikk som skulle gi publikum gåsehud samtidig som den tok med seg verdiene til Eliteserien – lidenskap og fellesskap. Det synes vi at Highasakite virkelig har fått til sier prosjektansvarlig i Fotball Media, Hallbjørn Saunes.

- Da vi fikk mulighet til å jobbe med et av Norges største, beste og mest populære band, med produsent Kåre Vestrheim som både har bidratt ved spakene og musikalsk, var vi sikre på at vi kunne skape musikken til Eliteserien som vi jaktet på fortsetter Saunes.

- Vi håper og tror Highasakite gir vår øverste liga en ny dimensjon og et musikalsk uttrykk som skaper unik stemning både når du hører det på stadion, eller foran tvskjermen, sier administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

- Eliteserien er et stort og sterkt merkenavn, og vignetten som har vært brukt de siste årene har fått være med lenge. Det gjør det jo til en ekstra stor ære å i det hele tatt bli spurt om oppdraget. Highasakite har aldri laget noe slikt før, og det har vært en spennende utfordring å lage noe som passer som en fotballhymne. Da har det vært ekstra godt å ha med Kåre Vestrheim i så stor grad på laget, som også har jobbet med våre to siste album. Det blir veldig spesielt å høre resultatet over store stadionanlegg i den fantastiske settingen som Eliteserien er, sier Ingrid Helene Håvik i Highasakite.

Hymnen/innmarsjmusikken vil første gang bli fremført på arena vil være under Mesterfinalen mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion onsdag 29.3.

Hør musikken her: