Good Harvest
Med røttene godt plantet i den amerikanske folk-tradisjonen har duoen Good Harvest etablert seg som et av sjangerens mest spennende navn om dagen. Den svenske duoen, som består av Hanna Enlöf og Ylva Eriksson, møttes når de spilte i samme band i hjembyen Falun. Med sine akustiske gitarer, melodiske samstemte vokal og musikk full av følelser er Good Harvest perfekt for PiPfest. Deres gjennombrudd var med en nydelig versjon av Joni Mitchell, ”Woodstock”. En livevideo av den tolkningen er i skrivende stund sett av over tre millioner på gruppas facebook. En av duoens store fans er selveste Per Gessle, som nærmest direkte signerte Good Harvest til sitt eget selskap.

Sommeren 2016 gjennomførte Good Harvest sin første headlineturné som support for legenden Kris Kristoffersson. Nå er de klare med sitt debutalbumet ”In a Life and Place Like This” og ikke minst klare for å trollbinde Piknik i Parken torsdag 22. juni.

Margo Price
Country-musikkens nye store stjerne til Piknik i Parken! Om sorg og tragedie er oppskriften for god country, er Margo Price dessverre bortskjemt med kildematerialet. Den fantastiske låtskriveren og artisten vokste opp i Aledo, Illinois . Droppet tidlig ut av college og flyttet til Nashville i 2003. Der møtte hun bassisten og sin fremtidige ektemann - Jeremy Ivey. Sammen dannet de bandet Buffalo Clover. Etter tre album og en stadig voksende lokal fanklubb, var det dessverre en personlig tragedie som brakte Price inn i skarpere fokus. “Jeg mistet min førstefødte sønn av en hjerte sykdom og var virkelig nede og deprimert. Jeg drakk for mye, var definitivt fortapt og gjorde ting som jeg angrer på. Takk Gud for at jeg hadde venner og familie. Kommer jeg gjennom dette, tenkte jeg, da skal jeg bare skrive musikk som jeg ønsker å høre. Det var et stort vendepunkt”.

Og det gjør hun til det fulle. Nashville stjerners musikk er uimotståelig levende og livsbejaende. Den 33 år gamle sangeren har blitt hyllet som “country’s next star” av The Fader kritikerrost over hele verden. Margo Price henter inspirasjon fra Merle Haggard, Willie Nelson, Loretta Lynn og Dolly Parton.

Hun har toppet de amerikanske Country listene med albumet Midwest Farmers Daughter (2016), et debutalbum utgitt på Jack Whites, Third Man label.
Noen vil kalle Margo Price naturlig. Måten hun bare eier en scene når hun stiger ut på den. Hun er en sjarmør og leverer sangene sine med stor selvtillit omgitt av et fantastisk backingband fra Nashvilles musikerkrets. Konserten på Piknik i Parken blir Margo Price første i Norge og vil garantert bli snakket om i mange år fremover. Hun spiller lørdag 24. juni.

The Tarantula Waltz, eller Markus Svensson som han egentlig heter, har lenge vært en av Sveriges best bevarte skatter, men har den siste tiden markert seg for alvor. Sist i Oslo som support for The Tallest Man on Earth hvor mange bemerket seg hans låter og fremføring.
Sist aktuell med EPn ”Lynx” men nå er endelig The Tarantula Waltz klar med oppfølgeren og albumet ’Blue As In Bliss’. Det nye materialet er mer
eksperimentering og luftig med uventede samlinger og tekst som belyser vår samtids mer usminkede sider. Samtidig gjennomgående positivt, fremtidsrettet og håpefullt.

Anmeldere har stått i kø med lovord om plata, sist Consequence of Sound, som etter å ha hørt plata spår 2017 til å bli The Tarantula Waltz år. Piknik i Parken elsker det og er overbevist om at det vil passe inn perfekt i årets program.

At Markus Svensson, mannen bak The Tarantula Waltz, hører hjemme på scenen hersker det lite tvil om. Han har turnert i årevis og spilt med artister som The Tallest Man on Earth, First Aid Kit, Damien Jurado och Iron & Wine. Han vil også åpne for The War On Drugs på kommende Europaturné. Vi er stolte av at turen også går til året PiPfest torsdag 22. juni.