Foto: Stian Andersen

Trondheimsfestivalen Pstereo imponerer med årets lineup, sålangt bestående av bl.a Alt-J, Rival Sons, Sigrid, Slaves, The Bronx og Janove. Nå er nok en headliner klar, selveste Röyksopp!

Festivalen skriver i en pressemelding at at på samme måte som at bunad, brunost og pinnekjøtt er norske nasjonalskatter, er Röyksopp en nasjonalskatt med et noe større internasjonalt tilsnitt:

Elektronikaduoen, bestående av Tromsø-gutta Svein Berge og Torbjørn Brundtland, har holdt det gående i snart 20 år. I løpet av karrieren har de gitt ut fem studioalbum, et par EPer, et par samarbeidslåter (sa noen «Running to the Sea»?!), gjort noe så voksent som å lage Dagsrevyens vignett og håvet inn tjuetalls av priser både internasjonalt og her hjemme – et solid vitnesbyrd om at både Norge og verden for øvrig har klemt tromsøværingene til sitt elektrobankende bryst.

Et av fenomenene som markerer og underbygger Röyksopps suksess er at de er av typen norske musikere som på et tidspunkt har vært for populære i utlandet til å ha tid til å spille hjemme i Norge. De har fått en del scenetid også her i heimen de siste årene, men likevel oppleves hver konsert med gutta fra nord som en unik once in a lifetime-opplevelse som får hårene til å reise seg på så godt som hele kroppen.

Med velkjente låter som «Eple», «Poor Leno», «Remind Me», «The Girl And the Robot», «Do It Again», Susanne Sundfør-samarbeidet «Running to the Sea» og flere - listen slutter aldri - har Röyksopp stått for det beste av elektronisk musikk her til lands i en årrekke. Med et bredt utvalg gjestevokalister og en nyskapende tilnærming til elektronisk musikk i hver låt - via jazzinspo og beats til eteriske melodier - slutter visst Röyksopp aldri å imponere.

Samtlige fullengdere har fått topplassering på VG-lista, og de har håvet inn hele seks Spellemannpriser (nominert til 17 i alt), flere P3 Gull- og Alarm-priser, i tillegg til to BRIT Awards-nominasjoner, med mer.

Da Röyksopp besøkte Pstereo forrige gang - i 2009 - leverte de en av de desidert beste headlinerkonsertene på Marinen.
Siden den gang har vi fått mange forespørsler om når de skal komme tilbake for å gjenta det magiske øyeblikket.
I sommer er ventetiden endelig over.

Röyksopp headliner Pstereo fredag 18. august.