Blood Command slapp i dag nok en ny låt til det kommende albumet Cult Drugs, nemlig låten (The World Covered In) Purple Shrouds. Låten er en tematisk nøkkellåt til hele albumet men kommenterer spesifikt på Heaven’s Gate-kulten.
Yngve Andersen forteller hvordan bandet «i de siste årene har har fordypet seg i rave-kultur og karismatiske sekter som Heaven’s Gate. Disse temaene og den tiltakende politiske manipulasjonen i vår tid, danner inspirasjonsgrunnlaget for tekstene og tematikken på Cult Drugs. Tittelen Cult Drugs dreier seg om erkjennelsen av at vi alle på sett og vis er med en i kult eller sekt som påvirker vår væremåte og tenkesett. Vi er programmert til å se på oss selv som “good guys”, uansett hvilken side vi er på. Folk flest lever med en selv-manipulasjon så omfattende at det ligner på narko-avhengighet. Det er lettvint å stigmatisere og kritisere religiøse annerledestenkere, men nå er det på tide å innrømme at alle mennesker, i større eller mindre grad, lever i selvfornektelse.»

Andersen som selv var medlem av en karismatisk kristen menighet i ungdommen har et positivt syn på sekter og menigheter utenom det ortodokse og ser på ser på det på følgende måte: «Hvis det gjør deg lykkelig og du ikke skader noen, kan du godt få tilbe katten din for min del».

Hør (The World Covered In) Purple Shrouds her: