Foto: Stian Andersen

Highasakite trenger strengt tatt ikke noen introduksjon for publikum, etter å ha oppnådd milepæler som å selge ut Oslo Spektrum, opptre på Nobel Fredspriskonsert og ligget sammenhengende på VG-lista i 94 uker med albumet «Silent Treatment», for å nevne noe.

Sist vi hørte fra Highasakite hadde de laget den nye hymnen til Eliteserien. Nå krysser Highasakite en ny milepæl ved å slippe singelen «5 Million Miles» fredag 21. april. Låta er et samarbeid med Stargate, og er mikset av Grammy-vinneren Miles Walker. «5 Million Miles» markerer et skille fra Highasakites forrige album «Camp Echo», med et tydeligere pop-uttrykk enn tidligere.

Vokalist Ingrid Helene Håvik forteller at hun er svært fornøyd med samarbeidet med Stargate, og at det var spennende å arbeide med produksjonsgigantene, som blant annet er kjent for å ha jobbet med artister som Beyoncé, Sia, Coldplay og Rihanna.

-Jeg er så utrolig stolt og glad for dette samarbeidet. Det er helt fantastisk å få muligheten til å jobbe med Stargate. Jeg håper folk liker den og vil sette den på igjen og igjen, sier Ingrid.

Etter singelslipp venter tur til LA og opptreden på «Conan» - talkshowet til selveste Conan o’ Brien 2.mai.

Highasakite spiller en rekke konserter denne sommeren, og avslutter «Camp Echo»-turneen for et utsolgt telt i Dødens Dal under UKA i Trondheim 12. oktober.

Hør låta her: