Foto: Foto: Jarle Hagen

Et av 2000-tallets største norske band er tilbake. Det er kun søsknene Sveinung og Gunnhild Sundli som er igjen av originalbesetningen på denne runden, melder Verdens Gang.

2017-utgaven av gåte består også av Jon Even Schärer, Ole «Blind» Storli og Katrin Frøder, som også er kjent under artistnavnet Frøder.

Gåte gjorde også et live-comeback i 2009, og spilte blant annet på UKA i Trondheim. Men før er det tolv år siden Gåte sa takk for seg på toppen av sin karriere. Da var det frontfigur Gunnhild som ville gjøre andre ting etter å startet i Gåte da hun kun var 14 år.

– Dette er resultatet av en lang og omfattende og god samtale med storebror. Til slutt sa jeg; greit - la oss iallfall teste det ut, da, forteller Gunnhild Sundli til VG.

– Jeg tror jeg aldri har vært så glad som da hun endelig sa ja, supplerer Sveinung Sundli (37) som sporenstreks dro ut og kjøpte seg hjemmestudio.

– Jeg hadde stor respekt for Gunnhilds valg den gangen, men aldri lagt skjul på at jeg ikke hadde lyst til å avslutte Gåte, sier han til avisen.

Publikumsyndlingene fra Trøndelag har satt tydelige spor i den norske folkesjela. Etter utgivelsen av albumet ”Jygri” som fort flakset helt til topps på hitlistene, og med påfølgende overrekkelser av Spellemannspris og Prøysenpris, befestet bandet en bunnsolid posisjon i kulturnorge.

Men det er særlig deres liveopptredener som har satt sine spor hos publikum. Med gnistrende feletoner akkompagnert med tunge gitarriff og Gunnhilds særegne vokal har Gåte gitt mang en konsertgjenger sterke inntrykk.

Gåte håper å slippe den første musikk-smakebiten i august, men konserter blir det nok ikke i sommer.

– Først venter en stor mengde timer i øvingsrommet. Der er vi allerede i gang, og det går veldig bra, sier de til VG.