Foto: Vegard Giskehaug



Tidligere i år slapp Skiens-bandet 7 Days in Alaska EP'en Love Me Hate Me som resulterte i flere konserter rundt om i landet. I dag er de klare med låten Cloud 9 - første smakebit fra debutalbumet som kommer i oktober.

Cloud 9 er spilt inn i det legendariske Castle Recording Studio i Nashville. Et stort slott som tidligere var et av gjemmestedene til Al Capone, og hvor blant annet Johnny Cash har spilt inn album.

Bandet har jobbet med produsenter i både LA og Nashville tidligere, og det var de som foreslo studioet.

- Da vi fikk vite at The Castle en gang i tiden var Al Capone sitt hideout, så var det en "no brainer". Utrolig kult å ha energien til et sånt sted i låtene våre, forteller bandet til Musikknyheter.no.

Innspillingen av debutalbumet har pågått i over tre år - i både Norge, Nord-Irland, Los Angeles og Nashville.

- I Nashville så var vi kanskje tryggere enn før på hvem vi er og hva vi ville lage. Og det gjør det til en veldig naturlig prosess. Da vi startet innspillingen for 3 år siden så var det litt skummelt å ha meninger som kanskje ikke nødvendigvis var det produsenten så for seg. Man vil liksom si hva man mener, men det som skjer er at man viker litt til side for "de store gutta". Nå var vi mye tryggere på vår rolle, også innad i bandet. Og det gjorde at vi virkelig fikk en bra prosess.

Gutta forteller at den nye låten "er veldig 7 Days in Alaska".

- Det er vårt sound, men med noen nye elementer og sider av oss vi kanskje ikke har vist på det vi har sluppet hittil. Så vi er spente på å se hvordan den blir mottatt.

Debutalbumet er ventet til høsten.

- Dette er første gang vi snakker om debutalbumet, som er utrolig gøy for oss! Det har tatt oss tid. Og vi har jobbet mye med det.
Jeg tror at de som liker 7 Days in Alaska fra før, vil være mer enn fornøyd med debutalbumet. Vi håper og tror at det er noe for alle og enhver der også. Vi har utforsket mange elementer og vi har prøvd å ikke være for redde for å prøve nye ting.

Lytt til den ferske singelen her;