Åtte år etter de la opp, spilte The Hellacopters to festivaler i sommer med fokus på debutalbumet fra 1996. Dette var første gangen originalbesetningen sto sammen på scena siden 1998. Det ga tydeligvis mersmak, for i 2017 skal de gjøre noen utvalgte sommerfestivaler med høydepunkter fra hele karrieren på settlista. The Hellacopters sto på ønskelista til Øya flere ganger, men det passa aldri helt inn i planene til bandet. Derfor er det med stor glede og stolthet vi kan melde at de skal avslutte hele festivalen i Sirkus lørdag 12. august 2017.

The Hellacopters ble danna som et sideprosjekt av Entombeds Nicke Andersson og Dregen fra Backyard Babies på midten av 90-tallet. De fikk med seg Kenny Håkansson, Robert Eriksson og etter hvert Anders «Boba Fett» Lindström. Etter en stund ville Andersson fokusere på The Hellacopters og det ble hans hovedkarriere i ti års tid. Bandet blanda punk, garasjerock, hardrock og annen breibeint moro til en helt egen miks. De ble sjølve spydspissen i en ny bevegelse av svenske og norske band med like musikalske interesser. De to første albuma Supershitty To The Max og Payin’ The Dues gjorde dem til kultfavoritter på begge sider av Atlanteren. I tillegg til sterke studioalbum, ga bandet ut en flom av vinylsingler, EPer og annet snacks for den ivrigste fanbasen.

Etter at Dregen valgte å fokusere på sitt opprinnelige band, fortsatte The Hellacopters musikalsk og kommersiell framgang. Med By The Grace Of God i 2002 klatra de for første gang inn på topp 20 på den norske albumlista. The Hellacopters gjorde sitt til å få fokuset tilbake på riff, energi og fest i rocken. Med utgangspunkt i stor respekt for legender og kultband som MC5, Kiss, Dictators, AC/DC, Radio Birdman og Stooges tok de skandinavisk festrock til nye høyder. Bli med på feiringa av et band mange har savna.

The Hellacopters spiller også på Øyafestivalen i sommer!

Blink-182 skulle også spille på Tons of Rock, også dem har fått inn noen Scandirock-legender som erstattere. Nemlig Turbonegro.