Med ærlige, sjarmerende, og følelsesladde “rett på sak”-låter om ungdomstiden og det å vokse opp representerer Colin Johns debutalbum «Mellompartiet» noe helt unikt på den norske musikkscenen.

På både norsk og engelsk forteller Colin historier fra barndommen og fra livet generelt; nye opplevelser og kritisering av voksne. En dramatisk drukningsulykke som Colin var vitne til i ung alder preger hans måte å tenke på, og han viser at han, som alle andre unge, har sin måte å takle ungdomstilværelsen på. I noe som kan beskrives som den musikalske versjon av TV-suksessen «SKAM», tar Colin ungdomsproblemer på kornet.

Colins siste singel, Loser, har noen herlige hint om "War On Drugs"-ish Indie Rock, og handler om det florerende hatet på ungdomsskolen. Nå har låta fått en enkel, men gjennomført video som forsterker budskapet i låta.

- Loser handler om å føle seg utenfor. For meg handler den om motgangen jeg føler når jeg prøver å være meg selv i et samfunn der alle skal være like, forteller Colin.