Foto Hajk: Gaute Gjøl Dahle

Vill Vill Vest er en nasjonal musikkfestival der over 50 spennende og aktuelle artister vil spille på 9 av Bergens mest etablerte scener. Torsdag 28. til lørdag 30. september gjøres byen om til én stor konsertarena.

Her er dagens slipp:

CLOSING EYES
Fra å være solo-prosjektet til Eirik Asker Pettersen, primus motor bak det nå nedlagte Bergensbandet Lovecult er Closing Eyes nå et helt band på vei mot debut-utgivelse. Med sin lavmælte pop danser de seg inn i sommer-festival-natta.

DREAMARCHER
Dreamarcher kommer fra ville Hardanger, og musikken bærer preg av masjestetiske fjell og råtnende forlatte fabrikklokaler. Med sin voldsomme musikk og kreative stilblandinger har de høstet glitrende tilbakemeldinger og er snart klare med sitt andre album.

EXECRATION
Execrations eksperimentelle death-metal har gitt dem flotte anmeldelser, tilbakemeldinger og ikke minst en Spellemannspris. Bandet er et sonisk angrep fra undergrunnen og den siste plata skapte for alvor blest rundt gjengen.

EZZARI
Navnet til 18 år gamle Ezzari fra Hauketo I Oslo har spredt seg som tørr bråtebrann. Sterke tekster og dansbare rytmer har gitt rapperen fans blant publikum og kritikere. Enkelte har også trukket paraleller til Karpe Diem.

GERALD OFORI
Gerald Ofori er 15 år og en produsent, sanger og rapper fra Trondheim. Fra gutterommet og hjemmestudioet har Ofori sluppet løs sin moderne R&B, til glede for mange. Ofori jobber med både debutalbum og flere singler som skal slippes i nær framtid.

HAJK
Sterke, gode pop-rock-melodier er landskapet til Hajk. Deres smarte blanding av kommersiell pop og indie har gjort Hajk til et av bandene det er knyttet store forventninger til i 2017. Bandet har allerede spilt på flere festivaler og høstet gode kritikker fra inn- og utland.

HANNAH
Hannah er et eksepsjonelt musikalsk talent fra Bergen med en helt fantastisk stemme som blåser de fleste av banen. Hun er bare 16 år, men har allerede jobbet med flere kjente låtskrivere og artister. På Vill Vill Vest lanseres hun med debutsingel og live med band.

HVITMALT GJERDE
Med sitt tredje album har Hvitmalt Gjerde befestet sin plass som et glimrende bergensk surf-rock-band. Med femmere og seksere på terningen er kritikerne skjønt enige. Gjengen har allerede flere prestasjoner under beltet og er viden kjent for sine elleville liveshow.

JOHN OLAV NILSEN & NORDSJØEN
John Olav Nilsen er tilbake i den nye konstellasjonen John Olav Nilsen & Nordsjøen. Nilsens tilbakekomst gjorde at folk gikk mann av huse for å kjøpe plate og gå på konserter. Under Vill Vill Vest gjør han en eksklusiv akustisk sesjon!

JONAS HIBIKI
19 år gamle Jonas har skrevet låter siden femte klasse. Sammen med Aksel Persen, Mathias Wang og Jone Kuven spiller Jonas Gripsrud Hjelmeland ærlig og drivende musikk i det bergensbaserte prosjektet Jonas Hibiki. Bandet vant Vill Vill vest-prisen på årets Eggstockfestival.

LIVING
Living er prosjektet til den brasilianske produsenten og kunstneren Lucas de Almeida. Sammen men Nora Tårnesvik (bass), Sturla Kverneng (trommer) og James Kalinoski (samples) spiller de en type dansebar psykedelisk pop. Bandet har gitt ut EP og singler, og er snart klare med plate.

LÜT
LÜT er et rockeband fra Tromsø som har etablert navnet sitt på kort tid. Et hardtslående lydbilde, med store gitarer, melodiøse låter og en generell ”tøff-i-trynet”-holdning. Bandet har fått tung rotasjon på radio og ble særlig trukket fram under årets by:Larm.

NIDINGR
Med røtter langt tilbake i norsk metalhistorie og med reiser innom mange kjente folk og band har Nidingr skapt sin sti. Med sitt fjerde album, spekket med nørron mytologi og et musikalsk landskap mellom black- og death-metal viser de virkelig hva de er gode for.

SIBIIR
SIBIIRs blanding av metall og hardcore har ført til sammeligninger med band som Mastodon og Kvelertak, samtidig som gjengen fra Oslo har beholdt sin unike musikalske identitet. Stilfull, teknisk riffing spekket med melodiøse detaljer bærer frem en vokal som bjeffer deg full av energi.

TUVABAND
Tuvaband lager melankolsk og stemningsfull indie-pop, med et lo-fi lydbilde og lagvis vokal. Den norsk/engelske duoen består av Tuva Hellum Marschhäuser og Simon Would. Høsten 2016 ga duoen selv ut sin debut dobbeltsingel, som på kort tid fikk over fem millioner avspillinger, nå er de klare med ny EP.

WONDER THE BOY
Wonder The Boy er relativt fersk i gamet, men likevel kaller hip hop-gudfar Tommy Tee trondheimsrapperen så talentfull at han mistenker at han er fra en annen planet. Wonder The Boy er i disse dager aktuell med debut EP-en «Wonderland».