The Jesus & Mary Chain kan nå oppleves i perfekte rammer; mørkt, tett og intimt – på Norges mest legendariske rockescene! Rockefeller har blitt ledig, og konserten 2. juli flyttes hit fra Sentrum Scene. The Jesus and Mary Chain kommer til Norge for første gang på 10 år.

Det legendariske bandet er tilbake med deres første album på nesten 20 år. Shoegazerbevegelsens gudfedre er endelig tilbake også på livescenen i Oslo, ti år etter at de sist besøkte byen som del av Øyafestivalen i 2007. Med kombinasjonen støy og søte melodier har skottene hatt innflytelse på en lang rekke band.

The Jesus and Mary Chain ble startet i Glasgow, men flyttet etter hvert til London. På deres klassiske debut «Psychocandy» fra 1985 hadde brødrene William og Jim Reid med seg selveste Primal Scream-sjef Bobby Gillespie på trommer. Sortkledte og sinte var de inspirert av The Stooges, Velvet Underground, og konsertene deres fikk raskt et notorisk rykte.



Før jul kom Puzzler, det etterlengta debutalbumet til Hilma Nikolaisen. Skiva ble nominert til Spellemann og har mottatt ros i norske og internasjonale medier for sin sterke og ambisiøse gitarpop. Hennes bakgrunn fra punk og psykedelisk rock kommer stadig til overflaten. Natt & Dag har skrevet:- En herlig gjennomarbeidet pop-orgie som både stiller spørsmål og gir svar på hva popmusikk kan være, bør være og ikke nødvendigvis må være anno 2016.

Om du vet svaret på dette spørsmålet kan du vinne billetter til deg selv og en venn:

The Jesus & Mary Chain er inspirert av "Wall of Sound", men hvilken produsent utviklet den produksjonsmetoden?