Hanne Hukkelberg slapp sin første singel, «The Whip», tidligere i vår. Dette var første livstegn fra Hukkelberg på fem år. Nå følger hun opp med singelen «IRL».

«IRL» - som er produsert av Hukkelberg selv, er en kompleks, og nærmest schizofren poplåt, som viser en artist som verken er redd for å fornye seg eller ta sjanser.

Hukkelberg har brukt de siste årene på å produsere sitt femte album, og er klar for å toppe standarden fra tidligere verk som «Featherbrain» (2012), «Blood From A Stone» (2009) og det Spellemannvinnende debutalbumet «Rykestrasse 68». Musikken tvinner det elektroniske og det organiske sammen, både med tanke på produksjon så vel som det lyriske, og setter lys på dagens cyber-samfunn og dets besettelse av den «filtrerte virkelighet».

Hanne forteller at «IRL» kom til henne en vårdag i 2013.

- Jeg jobbet masse med mitt trofaste bandmedlem og venn; Mai Elise Solberg (Ontz). Vi hadde dilla på klubbmusikk, Dub step, EDM og listepop og hadde det masse gøy med å lage tullelåter til et imaginært band vi kalte «Uten truse». Flere av låtene på albumet som er laget i denne perioden er inspirert av«Uten truse» og «IRL» er en av dem. Det kjennetegnes av faste beats, klubbstemning, hjemmesnekra synth og samples og pussige rytmer.

Teksten til «IRL» er inspirert av temaer rundt den parallelle virkeligheten Hanne føler at hun lever i: Den digitale virkeligheten, om Internett og sosiale medier spesielt. Sosiale medier har så stor innvirkning på livet mitt, psyken min, og jeg har blitt oppmerksom på hvor avhengig jeg er av dette «beistet», som jeg skriver om i teksten. Hvordan kan noe som ikke er en del av våre basale behov, men et fremmedelement, bli så altoppslukende? Hvorfor er det så vanskelig å forlate skjermen når alt jeg tenker på er at jeg ikke vil sitte foran skjermen mer? Hvorfor føler jeg meg så hul? Hvor er følelsen av mening etter en dag foran en skjerm? Hvorfor mister jeg kjennskap til hvem jeg selv er? Hvorfor blir de sosiale ferdighetene mine så rare? Denne låta handler om hvordan jeg bare kan drømme om å rømme vekk fra noe som er blitt en nødvendig del av, eller avhengighet om du vil, i våre moderne liv.Hanne Hukkelberg slipper nytt album tidlig i høst.