Foto:Raphael Chatelain

Konserten holdes i forbindelse med en nattevandring der nordmenn inviteres til å bli med å gå for FNs bærekraftsmål. Vandringen opp Gaustatoppen starter i skumringen og deltakere går med hodelykter og lyser opp veien for hverandre. På toppen vil Sundfør spille for alle som er med.

Susanne Sundfør har aldri har gjort noe lignende før. En utendørs solokonsert på nesten 1900 meters høyde i lyset fra 5000 hodelykter. Dette er også eneste mulighet til å oppleve Sundfør i høst utenom Music for People in Troube-turneen i noen av Norges fineste konserthus.

Konserten på Gaustatoppen er kun én dag etter slippet av albumet: Music for People in Trouble.

Albumet er hennes femte album og det første gitt ut via Bella Union, samme selskap Father John Misty, Ezra Furman, John Grant, Van Dyke Parks og mange av popens virkelig store individualister er tilknyttet. Albumet er rent, stramt og vakkert, ofte strippet helt ned til Sundførs fantastiske stemme, kun akkompagnert av piano eller gitar. Inspirasjonen er hentet fra den frykten Sundfør følte på – både på sine egne -og verdens vegne – da hun lagde sitt forrige album.Nattevandringen holdes for å opplyse om FNs bærekraftsmål og konserten med Sundfør holdes rundt midnatt på toppen.
Arrangementet er gratis og i regi av Norad og i samarbeid med DNT.

FNs bærekraftsmål er mål som alle verdens land har blitt enige om og en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Nattevandringen arrangeres for andre år på rad den 26. august fra kl. 19.00 og holdes for å opplyse flere om målene. Ved hjelp av hodelyktene dannes det en lyslenke opp fjellet, som et symbol på samarbeidet som må til for å nå målene. I fjor var 5 000 personer med, og så langt i år har over 14 000 meldt sin interesse.