Foto: Alex Hoel

Svenske In Flames og de amerikanske gigantene Five Finger Death Punch tar turen til Oslo Spektrum 18. november, og med seg som special guests har de Of Mice & Men.

In Flames har siden sitt første album «Lunar Strain» (1994) gått fra å være en lokal affære til en verdenssensasjon. De selger ut store arenaer, og har inspirert noen av dagens største metalband. I et musikkmiljø som tilsynelatende består av endeløse sub-sjangre og nye, forbigående trender, har ringrevene vært et eksempel på standhaftighet. På sitt nyeste album «Battles» har de imidlertid bevisst gått bort fra sin formel, med hensikt om å utforske nye veier. I mars spilte In Flames en eksklusiv intimkonsert i Kulturkirken Jacob i Oslo, og billettene ble naturlig nok revet bort i løpet av få minutter. «De er samspilte og det synes at de koser seg. Fridén er en utmerket frontfigur og løfter stemningen når han flørter og spøker med publikum mellom låter.» (Metal Hammer)

Five Finger Death Punch har de siste årene blitt et av de største bandene på den internasjonale metallscenen. De har turnért verden over, og nærmest blitt fast inventar på en rekke metalfestivaler i Europa. Bandet ga ut debutalbumet «The Way of the Fist» i 2007, og har nå hele seks populære album og over ti år bak seg.

California-bandet Of Mice & Men er med som special guests denne kvelden.



I et musikkmiljøet som tilsynelatende består av endeløse sub-sjangre og nye, men forbigående trender, er In Flames pur-eksempelet på standhaftighet. Bandet som har reist jorkloden rundt på turné uttalige ganger og solgt ut show på show, samt påvirket og inspirert dagens største metal-band siden etableringen i 1990, har aldri gått på akkord med sin egen, opprinnelige signatur og sound. Formelen er unik og grunnen til bandets enorme suksess.

På bandets tolvte album - Battles - har svenskene imidlertid bevisst gått bort fra sin formel, med hensikt om å utforske nye veier. Et av tiltakene i forbindelse med denne retningen var å samarbeide med den Grammy-nominerte produsenten Howard Benson, som tidligere har bistått band som My Chemical Romance og The Used. Produsenten ble innlemmet i bandets innerste sirkel, med hensikt om å lage et album alle typer In Flames-fans kunne like. Det var gitarist Björn Gelotte og vokalist Anders Fridén som tok fatt på arbeidet med å skape en ny vei, og som del av grepet med å ta noen steg ut av komfortsonen, dro duoen til Los Angeles for å hente inspirasjon og ro til å bedrive nye musikalske tilnærminger.

Det var planlagt at bandet nyeste album skulle bestå av 11 låter, men grunnet den gode kjemien med bandet nye produsent, og hans genuine interesse for å lage bandet beste album noensinne, ente de til slutt opp med 15. Albumet i sin helhet kjennetegnes av (om mulig) skarpere hooks og strammere riff, samtidig som det hele fremstår mer finslepent. Bandet har på sitt nyeste album på imponerende vis funnet en middelvei i ønsket om å utforske nye landskap, men samtidig tydelig klart å bevare sin formålsparagraf: å aldri forsøke å være noe man ikke er. Dette en hårfin balanse, som bandet håndterer det på imponerende vis. Les mer her

Forsalg via livenation.no onsdag 9. august kl. 09.00.
Ordinære billetter i salg torsdag 10. august kl. 09.00