25. august slipper det ferske stavangerbandet TØFL sin debutsingel gjennom Diamond Club. Bandet har studert og bodd sammen på et trangt loft i Bergen det siste året, og vant Eggstockfestivalen (i Bergen) i år, etter å ha spilt oppvarmingsjobber for blant annet Dagny, Sløtface, Hvitmalt Gjerde og Silja Sol de siste to årene.

Fortell litt om låten

- Det er en energisk, spretten låt, med en tragikomisk tekst som beskriver "Jeg er annerledes :("-følelsen, klippet rett ut av min egen oppvekst. Å synes det er superkleint å være den eneste som bruker sykkelhjelm, eller å miste jomfrudommen sist i hele guttegjengen kan virke som banale problemer. Jeg tror imidlertid følelsen av utenforskap er ganske lik uansett hjemland, alder og livssituasjon. Noen kjenner på den hele tiden, og det tror jeg er dødsviktig å ta seriøst, sier vokalist og låtskriver Hans Riisdal til Musikknyheter.no.

Låten er produsert av Sebastian Waldejer i Studio 110 i Stavanger, co-produsert av Lasse Lokøy (Sløtface), og mixet av Jørgen Træen i Duper Studio. Bandet flytter nå til Trondheim der en drøss demoer spent venter på å bli omgjort til singler.

Hvordan ble bandet til?

- Det eneste vi visste da vi begynte med musikk, var at det kuleste som finnes er å spille i band. Vi møttes i Stavanger i 2012, og syns riffene våre var så bra at vi kunne varme opp for Coldplay. Åpenbart hadde vi ingen anelse om hva vi drev med, men det var gøy, så vi fortsatte!

Fortell om bakgrunnen for bandnavnet?

- TØFL er en funny, kul og pang “fire-bokstavs-bandnavn med caps-lock”-måte å skrive tøffelhelt på. Tøffelhelten i tekstene våre er en ikke-dominant og upopulær kar som strever seg gjennom livet.

Beskriv TØFL musikalsk med å bruke tre andre band.

- Michael Jackson og Whitest Boy Alive er store musikalske inspirasjonskilder. Repeterende bassriff, spretne rytmer og enkel vokal er i fokus. I det norske musikklandskapet minner vi kanskje mest om Sondre Justad.

Hva er planene fremover?

- 25. august spiller vi på Eggstocknachspiel på Kvarteret i Bergen. Nå studerer vi i Trondheim, og satser på å spille masse der! 23. september spiller vi under sykkel-VM i Bergen. Ellers kommer det en EP i løpet av neste år.