Foto: Marius Eriksen

Man begynner nå å se resultatene av det beinharde arbeidet guttene i Death By Unga Bunga har lagt ned siden deres debutalbum ble sluppet i 2010. Etter at deres fjerde fullengder ble sluppet i 2016, har bandet vært på headliner-turne fra kyst til kyst i USA, de har raget høyt på college-listene og vært listet på over hundre radiostasjoner i samme land. Ikke verst for et lite rockeband fra Moss.

Bandet er nå på en ny USA-turne, men denne gangen skal de spille support for legendene i Stiff Little Fingers på deres «40th Anniversay Tour». Nok en gang reiser de kyst til kyst, men denne gangen spiller de på større venues, og er garantert stappfulle lokaler. Man kan trygt si at det er en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse her.

I morgen kommer første smakebit fra deres kommende femtealbum. Singelen «Bye Bye» slippes som sjutommer, med den seige tittellåta på a-siden, og den mer klassiske DBUB-låta «Into the Night» på b-siden.

Bandet sier selv om låtene:

- Vi ønsket å lage en heavy og fuzz-tung power-ballade, så da bare gjorde vi det. «Bye Bye» handler om alle prøvelsene man må gjennom i alle slags forhold. Hver gang vi skal lage nye låter prøver vi å skrive om noe annet enn kjærlighet, men det virker som vi bare ikke klarer det. Men igjen, så har dette blitt en av de beste låtene vi har skrevet til nå.- Vi har gjort det til vårt mål her i livet og lære folk hvordan man ikke skal være helt RÆVA, så hvis dere lytter nå kan dere faktisk lære et par saker også. Etter å ha studert rock’n’roll kokeboken fra perm til perm, fant vi til slutt ut at gitarsoloer fortsatt er veldig, veldig kult. På «Into the Night» holdt vi ikke tilbake på noen som helst.

Vi fikk også Death By Unga Bunga til å gi oss sine fem aller feteste rockelåter akkurat nå: