Foto: Kyle Meyr


I dag slipper den 23 år gamle sangeren og låtskriveren Sturla (Fagerli Larsen) debutsingelen Storby - en låt han selv beskriver som en urban kjærlighetserklæring.
Men låten ble ikke skrevet i utpreget urbane omgivelser, slik man kanskje skulle tro.
- Storby ble skrevet hjemme i Orkdal, et sted som sjelden forbindes med ordene "stor" eller “by", forteller Sturla til Musikknyheter.

- Ordene kom bare helt automatisk da jeg kjørte bil nedover landeveiene. Jeg sang det inn på talemelding på telefonen min, og sendte det i full fart til Raymond Hellem, min kompanjong i musikken. Det gikk bare noen dager før vi hadde produsert reisverket av det som nå blir debutsingelen min, forklarer han.

Låten handler om to personer som er lei av alt støyet rundt seg, og vil komme seg litt unna.
- Ofte er det kanskje de store kontrastene i tilværelsen som inspirerer. Orkdal er et lite sted hvor alle kjenner alle og man blir lagt merke til om man sier at man vil satse på musikk, forteller han.
- Jeg jobbet i klesbutikk et par år der hjemme, og begynte å synes litt synd på de stakkarene som hver gang de skulle kjøpe en bukse av meg, måtte sympatisere rundt min ambisiøse og til tider stillestående musikkarriere.
- Nå har det endelig løsnet litt, og jeg tror det var på høy tid at jeg kom meg hit til store skumle Oslo. Førsteinntrykket av byen er helt fantastisk. Det kryr virkelig av hyggelige og flinke mennesker. Det er veldig inspirerende!

Musikkarrieren for Sturla startet egentlig i 7. klasse da læreren hans skulle plukke ut en elev til å spille saksofonsolo på en skoleavslutning.
- Til tross for at jeg hadde rørt en saksofon én gang, var jeg selvfølgelig den eneste som meldte seg. Uten i det hele tatt å tenke på at jeg aldri hadde fått en tone ut av et slikt instrument, skled jeg ned på kne og liret av meg de utroligste lyder og spetakkel. Da jeg kom hjem, foreslo mamma ydmykt at jeg heller kanskje kunne begynne å spille gitar. Da var jeg i gang.

Siden har han vært innom både skiskyting og langrenn. Han har også vært på juniorlandslaget i biljard. Alt dette ble imidlertid lagt på hylla for å satse på musikken. I høst signerte han med Sony, og nå er altså debutsingelen her. På norsk, og på dialekt.

- Det har vært veldig naturlig for meg. Alt fra at mormor har sagt at hun ikke forstår hva jeg synger når jeg har sunget på engelsk, til at jeg har brent meg på dårlige konversasjoner når jeg har vært på familieferier i utlandet. Jeg trives veldig godt i min egen dialekt, og har veldig lyst til å introdusere trøndersk til det norske folk gjennom poplåter. Også er det jo litt gøy å prøve å gjøre hjembygda litt stolt også.

Storby er bare begynnelsen - flere låter er på vei.

- Jeg har brukt noen år, liter med kaffe og våkne netter på å skrive og bli enig med meg selv om hvordan ting skal høres ut, så jeg gleder meg veldig til å gi ut et par singler tidlig på nyåret. Mye tid har også gått til å utvikle og tenke ut hvordan musikken skal oppleves live. Der har jeg et solid team, der min faste makker Raymond Hellem er veldig dyktig. Planene er store og vi gleder oss utrolig mye til å komme oss ut og vise det frem. Først og fremst blir det helt rått å vise frem “Storby”, avslutter Sturla.

Lytt til den fengende debutsingelen her: