I februar legger bandet ut på en svært eksklusiv klubbturné, og før den tid slipper de ny musikk – for første gang på over 10 år.

«Stolt Solvår», Gåtes første nye låt på 12 år, slippes 6. oktober. Låten er skrevet av Knut Buen, Katrin Frøder og Gåte, og er den første smakebiten fra den kommende ep-en «Attersyn», som kommer i november. Et nytt album er ventet i april neste år. Det skal ikke være noen tvil om at det er Gåte du hører når du hører det. Samtidig ønsker de å utvikle videre det som på mange måter aldri føltes fullbyrdet grunnet en brå slutt i 2006. Dette føles med andre ord like mye som en begynnelse, som en fortsettelse.

Originalgitarist Magnus Børmark returnerer, samtidig som Katrin Frøder trekker seg ut av Gåte. For Frøders del blir kombinasjonen av fullt bandmedlemskap med både solokarriere, låtskriving og produsering, for omfattende til at det lar seg gjennomføre. Gåte vil med dette være en trio bestående av Gunnhild og Sveinung Sundli, og Magnus Børmark. Livebesetningen vil i tillegg bestå av Jon Even Schärer på trommer og Mats Paulsen på bass.

Konserter

08.02 - Bergen, USF Verftet
10.02 - Trondheim, Byscenen
16.02 - Oslo, Rockefeller

Billettsalget starter fredag 29. september klokken 09.00