Foto: Alyssa Nilsen

I kveld kom den triste nyheten om at musiker Tom Petty var innlagt på sykehus, etter at han søndag kveld ble funnet bevisstløs i sitt hjem i Malibu. Han var uten åndedrett og med hjertestans, og tilstanden ble beskrevet som svært kritisk.

Kort tid etter meldte CBS at Petty hadde gått bort. Den legendariske musikeren ble 66 år.

Men i 23.00-tiden mandag norsk tid meldte TMZ og politiet i Los Angeles at artisten fortsatt lever, men at han neppe vil overleve natten.

Tirsdag morgen bekreftet familien dødsfallet.

– På vegne av familien til Tom Petty er vi knust når vi kunngjør dødsfallet til vår far, ektemann, bror, leder og venn Tom Petty, heter det i en uttalelse fra familien, skriver NRK.

Han var frontmann i Tom Petty & the Heartbreakers og medlem av bandet Mudcrutch. Han var også medlem av supergruppen The Traveling Wilburys, hvor han hadde pseudonymet Charlie T. Wilbury, Jr. Her spilte han sammen med George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison og Bob Dylan. Han står bak en rekke udødelige hit-singler, mange som fortsatt spilles flittig på radio.Tom Petty & The Heartbreaker spilte på Norwegian Wood 2012, og vi anmeldte konserten til 8/10