D’Angelo kommer tilbake til Sentrum Scene – samme sted hvor han holdt fantastiske konserter i 2012 og 2015!

Hans farfar og far var begge prester i pinsemenigheten, men den tredje generasjonen Michael Eugene Archer, bedre kjent under artistnavnet D’Angelo, valgte en helt annen vei, og ble en av de mest innflytelsesrike soulartistene i vår tid.

D’Angelo interesserte seg for musikk allerede som treåring, og opptrådte regelmessig i sin fars kirke til midten av tenårene. Som 17-åring skrev han avtale med EMI, og året etter vant han amatørkonkurransen i Harlems berømte Apollo Theatre tre uker på rad.

Han var inspirert av store soulartister som Marvin Gaye, Stevie Wonder og Curtis Mayfield, og gikk videre i deres fotspor i spissen av nittitallets neo-soulbølge, som også telte navn som Maxwell, Erykah Badu og Lauryn Hill.

Hans to album «Brown Sugar» fra 1995 og «Voodoo» fra 2000, solgte begge flere millioner, og sammen med hans legendariske konserter bygget han opp en massiv fanskare. Han spilte bl.a. på Quartfestivalen i 2000 - en konsert som ofte blir trukket fram som en av festivalhistoriens absolutte høydepunkt.

Så forsvant D’Angelo fra rampelyset i mange år.

I 2012 gjorde han livecomeback, og spilte en fantastisk konsert på Sentrum Scene.

På tampen av 2014 kom endelig «Black Messiah», han første plate på 14 år. Albumet ble hyllet verden over, og fikk bl.a. seksere i Dagbladet og av NRK P3 her hjemme. I februar 2015 spilte han på Sentrum Scene igjen, og leverte varene på ny.

20. mars 2018 kommer han tilbake til Sentrum Scene med et stjernelag av musikere, som bl.a. inkluderer Jesse Johnson, Pino Palladino, Isaiah Sharkey, og Karriem Riggins. Det er sjelden man får oppleve så gnistrende konserter, som dette soul-fyrverkeriet, på disse breddegrader – så det er bare å glede seg!



Sentrum Scene tirsdag 20. mars. Billetter i salg fredag 20. oktober kl. 10.00.