Foto: Bluemountain PhotoForrige uke debuterte Oslobaserte Joakim Hauge & The Cuba Libres med singelen Hi, i går slapp de EP-en Doris på digitale musikktjenester. Alle de fem låtene på EP-en er skrevet av Joakim Hauge selv, som har holdt på med musikk siden han var 13 år. Sammen med bandet har han stått for innspilling, produksjon og miksing. Alt gjort på gutterommet.

— Jeg har tenkt på at det føles veldig som at det vi driver med er den siste versjonen av garasjeband. Selve utførelsen med lite ressurser og datamaskinen hjemme er jo veldig inspirert av hvordan så mange EDM-produsenter har slått igjennom, forteller Hauge om produksjonen.

Rent sjangermessig identifiserer Hauge seg med punk/rock og bygger musikken på tanken at låtene som veier mest er politisk eller filosofisk. Videre nevnes Green Day, Bob Dylan og The Beatles som inspirasjonskilder.

— Mye punk/rock/alternativ musikk om dagen jobber veldig for å ikke høres catchy ut på samme måte som før, og jeg vil prøve å ta det litt tilbake. Det eneste vi vil er egentlig å lage god stemning. I en verden som virker så svart og hvit for tiden, prøver vi å skape så mye farger som mulig, sier Hauge.

Hør singelen Hi her:Joakim Hauge & The Cuba Libres på Facebook