Norges nye strandfestival, Kadetten, går av stabelen på Kadettangen ved Sandvika 3. og 4. juli, 2018, og satser på å gi publikum de mest aktuelle internasjonale og norske artistene innenfor urban, pop og elektronisk musikk.

I dag kan festivalen offentliggjøre fire av artistene til sommerens plakat, der verdensstjernene Ty Dolla $ign og Tyler, The Creator blir å finne øverst. I tillegg kommer de norske stjerneskuddene Amanda Delara og Pasha til Kadetten.

Toffen Gunnufsen, som blant annet har stått bak Quartfestivalen og Hovefestivalen, er daglig leder i den nye festivalen i Sandvika:

– Dette er ikke vanlig at alle artistene vi spør svarer ja, og da er det jo ekstra gøy at det er første året, sier Gunnufsen, som tror plasseringen på en populær badestrand i Oslofjorden gjør at Kadetten skiller seg ut, også internasjonalt.

– Festivalområdet er fantastisk og vil gi både artister og publikum en helt unik opplevelse. En todagers strandfest med urban musikk av internasjonalt kaliber er noe som vekker oppsikt både her hjemme og der ute, og vi gleder oss til å kunne offentliggjøre flere av navnene som allerede har sagt ja, opplyser Gunnufsen.


Tyler, The Creator (US)

26 år gamle Tyler Gregory Okonma er kjent som rapper, produsent, musikkvideoregissør, klesdesigner og grunnlegger av det høylytte rapkollektivet Odd Future. Tidligere i år slapp han sitt fjerde soloalbum, Flower Boy, og beviste på ny at han er en av urbanmusikkens mest oppfinnsomme og trendsettende superstjerner. Albumet debuterte på Billboards andreplass, og var gjestet av den norske popyndlingen Anna of The North i tillegg til Frank Ocean og Pharrell Williams. Tyler har besøkt Norge flere ganger, med konserter det fortsatt går gjetord om.Ty Dolla $ign (US)

Los Angeles-rapperen Ty Dolla $ign gjør stor suksess med sitt nye album, Beach House 3, et album som har mottatt unison applaus blant både kritikere og fans. Allerede som ung gutt lærte han seg å spille de fleste instrumenter, og som grunnlegger av produsentklikken D.R.U.G.S har han blant annet jobbet tett med produsenten DJ Mustard, samt samarbeidet med alle fra Future og Rae Sremmurd til Kanye West og Rihanna. Til sistnevnte var han med å skrive den ikke ukjente låten "FourFiveSeconds".Amanda Delara (NO)

Amanda Delara har blitt kalt "landets mest spennende artist" av NRK P3, og er på full fart til å bli Norges ny pop-yndling. 19-åringen fra Romerike gjorde furore med singlene "Paper Paper" og "Dirhamz", som har nådd langt utenfor Norges grenser og vært A-listet på de største radiokanalene. Hennes tolkning av Karpe Diems "Gunerius" ble rost opp i skyene av Montebello-duoen selv, og Delara erobrer for øyeblikket utsolgte konsertsaler over hele landet.Pasha (NO)

Rykinn-rapperen Pasha har blitt kalt Norges søteste(!) rapper, og høster nå lovord både fra inn- og utland for sin fengende musikk og stil. De siste årene har han spilt på uttalige klubber og konsertsteder over hele landet, og det er på scenen Pasha virkleig viser hvilken utrolig karisma og tilstedeværelse han har som artist. På Kadetten spiller han på hjemmebane.