Soft Punch spiller indiepop inspirert av gamle synther, hverdagslige problematikker og en liten dose jazz. Låtene er preget av groovy tromme- og bassriff, atmosfærisk gitarspill og fengende melodier. Dette gjelder også So Don`t You Go som handler om asymmetriske forhold hvor en holder på å gi opp, mens den andre forsøker å holde det sammen.

Sjangervalget, til tross for den musikalske bakgrunnen, er en reaksjon på kanskje litt for mye jazz på folkehøyskole. Likevel kan man høre at musikken er preget av virkemidler fra jazzen som de ikke helt har klart å legge fra seg.
Bandet har sitt utspring fra Universitetet i Stavanger, jazzlinja på Sund Folkehøyskole og jazzlinja på Skurup Folkhögskola i Sverige. Per nå er medlemmene spredt ut over Europa hvor samtlige studerer jazz, unntatt bassisten, Liva Sværen, som skal bli jordmor.

Bandet har turnert i Norge to ganger, og har varmet opp for Broen og Dråpe på Tou Scene i Stavanger. Tidligere i år debuterte de med singelen We Can`t Stay, og følger altså nå opp med So Don`t You Go, som faktisk er den aller første låten de skrev.So Don`t You Go slippes på Diamond Club 24.november.