Foto: Terje Arntsen


Med bare debutalbumet Finnmark og noen EPer bak seg, har Ondt Blod vært spillelistet med fem låter på NRK P3, blitt nominert til Årets Nykommer i Spellemann 2016 og bygd en stor fanskare. I dag annonserer bandet at andrealbumet, oppfølgeren til debuten Finnmark som fikk 10/10 her på musikknyheter, har fått navnet Natur og slippes på Fysisk Format 9. mars 2018.

Natur er nordnorsk punkrock med samiske røtter, hvor hardcore og metall møter frekk frihetsrock, bjørnen møter Pet Sounds. Spilt inn i 2017, hundre år etter det første samiske folkemøtet, er Natur et samisk skrik fra kolonien, et kamprop mot en fortsatt pågående fornorskning og kolonisering. Natur hyller menneskenaturens flere sider, fest og champagne møter gift og jævelskap, infernalsk riffing forent med de mest fengende refrengene i Norden siden ABBA. Ondt Blod viser med Natur at de er en kraft som ikke kan stoppes. Musikk-Norge burde feste bardunene.

Se musikkvideoen fra Store Ord (Røyk Og Speil), andre singel fra det kommende albumet under:


Natur er spilt inn i Caliban og Cantus studio i Oslo. Produsert av Yngve Andersen fra Blood Command, med hjelp fra teknikerne Ruben Willem (kjent fra artrock/nekropunklegendene i Haust) og Simon Jackman. Jackman har også mikset utgivelsen. Plata gjestes av Lauritz Lyster Skeidsvold, som trakterer en frekk yachtsaksofon på Storma. Den samiske popstjerna Ella Marie Hætta Isaksen fra elektropopgruppa ISÁK bidrar også, blant annet i joikeduett på avslutningssporet Giron.

Ondt Blod er allerede utnevnt til Nord-Norges stolthet, og gleder seg til å kolonisere resten av Norge gjennom følgende 14 datoer fra februar til mai:
2. - 3 Februar: Trondheim Calling, Trondheim
22. - 23. Februar: Barents Spektakel, Kirkenes
08. Mars: Ludo, Harstad
09. Mars: Driv, Tromsø
10. Mars: City Scene, Alta
16. Mars: Østsia, Kristiansand
24. Mars: Rock Mot Rus, Andenes
13. April: Kvarteret, Bergen
14. April: Tou Scene, Stavanger
20. April: Parkteateret, Oslo
03. Mai: Dama Di, Bodø
05 Mai: BråK, Mo i Rana.