Foto: Simen RotevatnHimmelhøyt gav lyd fra seg for første gang i 2015 da de slapp debutsingelen Fritt Fall, og siden den gang har det kommet tre låter til og de har spilt konserter jevt og trutt. I dag slipper Himmelhøyt en ny låt, Lovløs, og den forbindelse så sendte vi over noen spørsmål til bandet om låten og om hva som skjer i Himmelhøyt-leiren.

Vokalist Audun G. Jakobsen svarer:

Lovløs som slippes 1. des er første låt av totalt tre planlagte singelslipp, stemmer det?
- Yes, du er helt på ballen. Vi har gravd frem tre låter fra repertoaret som vi synes representerer Himmelhøyt godt, og disse slippes som perler på en snor frem mot sommeren.

Er singelene koblet til et kommende album eller ment som forrett mens vi venter?
- Det å spille inn en plate er en guttedrøm for oss alle, men dette er nok en forrett! Som en herlig rekesalat, eller løksuppe. I kjent Himmelhøyt-stil er disse tre låtene tilknyttet samme historie, som kapitler fra en roman om du vil, og markerer en tilspissing av det soundet vi ønsker å skape. Det er mye som må på plass før man skal gi ut en plate, men vi kan røpe såpass at dette er siste stopp før vi setter oss på plate-bussen.Idag er det lovløs som slippes. Hva handler den om og hva er bakgrunnen for låten?
- Lovløs er en klagesang for de som ikke har lov til å klage. En låt om å påføre noen andre noe av det verste her i livet; nemlig kjærlighetssorg. Herregud, så rævva man føler seg da! Det føles liksom ut som at du gjort noe helt ulovlig. Noe du bør straffes for.

Jeg husker godt da Oliver dukka opp med gitarriffet til Lovløs. Det var bare en helt egen stemning over hele linja! Og som alltid når det kommer et nytt gitarriff, så drar jeg opp min trusty iPhone 4. På den noterer jeg meg alt av linjer og vers som dukker opp, og jeg tror faktisk det nærmer seg fire hundre notater nå! Men, da jeg hørte riffet for første gang, så visste jeg nøyaktig hvilket notat som stod for tur. Det er mange år siden jeg skrev den teksten, men den fant aldri helt hjem før nå.


Trenger hjerteknusere en klagesang?
- Selvfølgelig! Altså, det er absolutt verst å være på den andre siden, men det betyr ikke at det er lett å være en hjerteknuser. Hvem vet om bøddelen gråter bak maska?

Foruten de kommende singelslippene, hva er planene til Himmelhøyt fremover?
- Gigs, gigs, gigs og mellom slaga skal Oliver bli far! Det er på scena vi virkelig føler oss hjemme og vi gleder oss til teppefall. Nå på nyåret står det et par konserter på ungdomsklubber/aktivitetshus for tur. Det er her vi alle startet å spille i band, og vi ønsker å gi litt oppmerksomhet til de som ga oss akkurat det vi trengte: Et rom og noe å drive med! Vi skal også på turné i hjemtraktene, og en tur oppover i landet på besøk til et knippe studentbyer, før festivalsommeren står for tur. Og, som sagt, står også plate-bussen for tur og vi er i gang med å pakke kofferten. Men, aller først inviterer vi til gratis slippfest på RØØR den 7. Desember!

Link til slippfesten på RØR finner du her.

Sjekk ut den nye låten Lovløs her: