Foto: Helge Brekke, Øyafestivalen

Fans av Car Seat Headrest, nye som gamle, vil glede seg over å høre at Will Toledo sitt Bandcamp-mesterverk "Twin Fantasy" fra 2011 har blitt gjenskapt og spilt inn på nytt. Albumet slippes 16. februar via Matador Records.

I dag deler Toledo sporet "Nervous Young Inhumans" med en tilhørende musikkvideo. Den er en frenetisk, storslagen split-screen video, Toledos visjon når han nå prøver seg som regissør for første gang.Will Toledo har alltid visst at han kom til å vende tilbake til "Twin Fantasy". Albumet ble aldri helt ferdig. Den første versjonen ble spilt inn da Toledo var 19 år, på en billig laptop, og handler om Wills første kjærlighet, en så monumental hendelse i hans liv at den ikke helt lot seg spille inn slik han ønsket. Likevel er "Twin Fantasy" en stor favoritt blant Car Seat Headrest-fans, elsket for sin ærlighet og sin amatørmessige snodighet.

"It was never a finished work", forteller Toledo,"and it wasn't until last year that I figured out how to finish it." Nå nyter han fordelene av et større budsjett, et fulltallig band i storform, og all tid i verden til å fikse og trikse. I følge ham selv, tok det hele åtte måneder med miksing bare for å få trommene til å låte riktig. Men dette er langt fra en overfladisk andreversjon, polert i studio og ribbet for følelse. Dette er albumet han alltid ønsket å lage. Det låter slik han alltid ville at det skulle låte.

Det var en utfordring for Toledo å tråkke inn i skoene til seg selv som tenåring, og vandre tilbake til vonde steder. Men selv med vekten av denne yngre, skadeskutte Toledo på skuldrene, beveger Car Seat Headrest seg fremover. Han gir oss nye versjoner av høyt aktede låter, behandlet med største omhu.

Med sitt band på syv mann på slep, inkludert medlemmer fra Naked Giants, legger Car Seat Headrest ut på turné i Australia, USA og Europa til våren, og spiller sine hittil største konserter som headliner i Storbrittania i mai. En utvidet USA-turné følger senere. Se alle konsertdatoer HER.

"Twin Fantasy" slippes 16. februar 2018