Foto: Craig McDean

Nå er verdensstjerna klar for Norge for første gang siden 2001, når han skal spille på Oslo Sommertid på Voldsløkka 30. juni.

Billettene legges ut for salg via Ticketmaster.no fredag 9. februar kl. 9.

Marshall Bruce Mathers III, bedre kjent som Eminem, har hatt en eventyrlig karriere. Allerede som 14-åring begynte han å rappe og gi ut musikk på egenhånd. Først ett tiår senere fikk han lønn for strevet, da Dr. Dre så han ta en andreplass i konkurransen Rap Olympics. Stjerneprodusent og N.W.A grunnlegger falt pladask for Detroit-rapperens nå berømte flow, og sterke personlige tekster, og signerte ham. Debutalbumet «The Slim Shady LP» som kom i 1999, var en megasuksess og solgte til trippel platinum. Resten er musikkhistorie!

Eminem headliner festival

I USA ble han 2000-tallets mestselgende artist, og globalt har han solgt over 250 millioner album. I løpet av sin karriere har han hatt ti nummer én album og fem nummer én singler på Billboard. Her hjemme har han regjert på toppen av VG-lista med hele seks singler. Han har vunnet 15 Grammy-priser og, som første rapper, stakk han av med en Oscar for musikken sin.

Gjennom gripende tekster om en vanskelig barndom, fattigdom, vold og avhengighet, introduserte Eminem hiphop til en hel generasjon hvite forstadskids. På gutte- og jenterom i de tusen hjem strømmet hits som «The Real Slim-Shady», «Stan» og «Lose Yourself» ut av boomblastere. Siden har musikken hans fortsatt å strømme ut. Først på Discmen og iPoder, så på mobiler og lydplanker – nå topper han nemlig listen.