Foto: Lars Kristian HøydalBarren Womb slipper i dag singelen Mystery Meat. Låten er den tredje singelen før bandet slipper sitt tredje album, Old Money/New Lows, 16 februar i år. I forbindelse med singelslippet benyttet vi oss av anledningen til å sende over noen spørsmål til bandet om den nye singelen, det kommende albumet, og hva som venter bandet i 2018.

Sjekk ut låten Mystery Meat mens du leser hva de har å si:


Dere slipper ny singel i dag, kan dere fortelle litt om den?
- Mystery Meat er en av de hissigste og fineste på plata og har vært med oss kanskje lengst av de nye låtene (husker vi spilte den på Pstereo 2016). setter spørsmål rundt dagens matindustri og er litt god gammeldags punkesint.

Nye albumet har fått tittelen «Old Money/new lows», hva ligger i dette navnet?
- Gamle penger akkumulert gjennom gamle lovbrudd som blir brukt til nye lavmål.
Som de fleste kanskje fikk med seg i fjor, er også de aller rikeste i Norge arvinger til sin formue. Det vil si at resten av oss nittini komma noen prosent aldri har en sjanse til å se slike rikdommer. New lows er når fjordene blir forurenset og havene tømt, arbeidsrettigheter blir brutt med sosial dumping og et hvert skittent triks blir tatt i bruk til fordel for en enda større del av kaka.


Nesten tre år siden forrige plateslipp. Hvor har dere vært og hva har skjedde siden sist?
- Vi slapp forrige plate sent 2015 og det påfølgende året tilbrakte vi for det meste på veien. På våren dro vi til Europa med fantastiske Hymn fra Oslo og på høsten var vi så heldige å få være med Entombed A.D. og Voivod nedover kontinentet. Vi fikk også delta på Tallinn Music Week og Pstereo-festivalen, og toppet det hele med en heisatur til Finland.
I fjor slapp vi en akustisk EP med banjo og gitar og har spilte en del akustiske shows mens vi skrev ferdig nyplata.Kan dere gi noen hint om hva som venter lytterne på «old money/new lows»?
- Et seigere og tyngre Barren Womb, men også mer melodiøst og lekent. Vi har jobbet mer med låtformatet og holder det ofte gående i overkant av fem minutter. Litt som en slegge i verdensrommet: svevende og lett, men samtidig heavy og hard.

Foruten plateslipp, hva er planene til Barren Womb for 2018?
- I forbindelse plateslipp drar vi ut på veien med våre gode venner i JABBA som slapp sin episke debut i fjor. Vi begynner med Norge, deriblant tre konserter på By:larm, og fortsetter nedover Europa der vi slår sammen kreftene med Estiske Talbot. Før våren er omme har vi i overkant av tredve konserter under beltet. Til sommeren satser vi på å havne på noen festivaler og høsten er foreløpig åpen, bortsett fra den obligatoriske Finlands-turnéen.


Til slutt, for de uinnvidde som ikke har hørt om dere før, hvordan ville dere beskrevet bandet og musikken?
- Jeg tror at hva enn du liker så finner du noen ting fra oss som du også liker. Eller ikke, og hater alt. Vi liker definitivt litt av alt og det skinner nok gjennom i musikken. Den røde tråden er rock og det unike med oss er at vi spiller på gitarer og trommer!

Og til slutt vil jeg bare si takk for intervjuet og til deg som leste. Sjekk oss ut på Internett og kom på konsert en plass nært deg!


Turnédatoer
16.02 NO Trondheim - Fru Lundgreen*
24.02 NO Tromsø - Bastard Bar*
01.03 NO Oslo - by:Larm*
02.03 NO Oslo - by:Larm*
03.03 NO Oslo - by:Larm*
15.03 NO Bodø - Dama di
16.03 NO Bergen - Det Akademiske Kvarter*
17.03 NO Stavanger - Checkpoint Charlie*
23.03 NO Halden - Feelgood *
24.03 NO Porsgrunn - Rockeklubben I Porsgrunn
30.03 CZ Pilsen - Družba
31.03 DE Berlin - Cortina Bob*
03.04 SE Gothenburg - Sekten*
04.04 SE Stockholm - Cyklopen*#
06.04 DK Copenhagen - KB18 kødboderne*#
07.04 NL Groningen - Orkz Bar*#
08.04 DE Hamburg - MS Stubnitz*#
09.04 NL Hengelo - Innocent*#
10.04 DE Cologne - Halle am Rhein*#
11.04 FR Paris - L'Escape B*#
12.04 FR Besançon - Les Passageres du Zinc*#
15.04 DE Bonn - Namenlos*#
16.04 DE Darmstadt - Oetinger Villa*#
17.04 CZ Prague - Eternia*#
18.04 CZ Brno - Bajkazyl*#
19.04 PL Wroclaw - Black Moon*#
20.04 PL Warsaw - 2Koła*#
21.04 LT Vilnius - XI20*#

* - with Jabba
# - with Talbot