Det er ingen tvil om at musikere reiser store avstander i løpet av sine karrierer. Det nederlandske reiseselskapet TravelBird satte i gang en undersøkelse for å finne ut akkurat hvor mye de reiser, og hvem som har reist mest. Ved å kartlegge alle offisielle konserter, turneer og festivalopptredener i løpet av artistenes aktive karriere, utarbeidet selskapet en liste over de 36 mest bereiste artistene og bandene gjennom tidene.

På toppen av listen troner den nederlandske DJ­en Tiësto, som i løpet av sine 13 år med platevrikking reiste i overkant av 2,5 millioner kilometer, eller 63 ganger rundt jorden og 6,5 ganger til månen. Dette tilsvarer en årlig reiseavstand på 165 000 kilometer.

Andreplassen kapres også av en DJ, nemlig tyskeren Paul van Dyk. I løpet av hans karriere, som er fire år lengre enn Tiëstos, har han reist 58 ganger rundt jorden. Vi må til tredjeplassen for å se den første artisten som ikke tilhører elektronikksjangeren. Det er ingen andre enn den gamle traveren Bob Dylan. På sin 59 år lange karriere har han samlet reist rundt jorden 56 ganger. Og han liker seg på veien: siden 1988 har hatt spilt over 100 konserter årlig, et regime som har fått kallenavnet “never ending tour”.

Den ferskeste artisten på listen er The Weeknd (bildet). Han startet karrieren i 2010, og kommer på 33. plass med sine 156 000 kilometer. Dette sender han rundt jorden 6,25 ganger. Listens eldste travere, etter Bob Dylan, er The Beatles. Med sine ti år på veien reiste den britiske gjengen nesten 4 ganger rundt jorden. Imponerende med tanke på hvor dyrt og eksklusivt det var å reise på den tiden!