Foto: Daniel Lilleeng

Fredag 2. mars samler arrangør-Norge seg til fest og konkurranse på Parkteatret i Oslo. I dag ble samtlige finalister offentliggjort.

Norge er i verdensklasse når det kommer til antall festivaler og konsertopplevelser per innbygger. Bak alle små og store publikumsopplevelsene ligger det timesvis med hardt arbeid, dugnadstimer, planlegging og koordinering. 2017 var nok et sterkt år for det norske livefeltet og de nominerte representerer virkelig bredden av livescenen 2017.

Nominasjoner er nå grundig vurdert og fagjuryen har ferdigstilt fem verdige kandidater i alle kategorier.

Finalistene til Årets festival 2017: Jugendfest, Malakoff Rockfestival, Oslo World , Øyafestivalen og Tons of Rock.

Finalistene til Årets helårsarrangør 2017: Rockeklubben i Porsgrunn, Parkteatret, Terminalen Byscene, Rockefeller og Studentersamfundet i Trondhjem.

Finalistene til Årets nykommer 2017: Bakkefestivalen, G60 – Elvevill, Kulturhuset i Oslo, Rabalderfestivalen og Vill Vill Vest.

Norske Konsertarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut kollegapriser til de beste arrangører i konsert-Norge og i år deles det ut følgende priser for innsats i 2017: Årets festival, Årets helårsarrangør, Årets nykommer, Årets konsertplakat og Årets konsertbilde.


Årets fagjury for utvelgelse av finalister basert på nominasjoner har bestått av:

Daniel Kvammen (artist), The Dogs (artist), Anita Halmøy Wisløff
(bookingagent), Jonas Leborg (kurator & gallerist), Anders Nilsen (fotograf), Tom Lenartowicz (grafisk designer), Kathrine Synnes Finnskog (Music Norway) og Norske Konsertarrangører (admin).

Les mer om de nominerte her!