Foto: Therese C. Wangberg, Musikknyheter.no

- Pratebar er dybdeintervjuer med folk som lager låter. Vi skal sette fokus på et kunstnerisk felt som vi synes har fått for lite seriøs oppmerksomhet i Norge, sier vert for Pratebar, låtskriver, artist og historiker Gaute Fredriksen.

- Mens det finnes flust med store, faglig tunge intervjuer med forfattere, regissører, malere, etc, finnes det ikke noe tilsvarende for folk som lager låter.

Første gjest i Pratebar er Kristopher Schau. Han skal prate om hele sin karriere som låtskriver, fra humorbandet Gartnerlosjen på 90-tallet til dagens kritikerynglinger The Dogs.

- Kristopher Schau er en perfekt første gjest i Pratebar, sier Fredriksen.

- Først og fremst fordi han har en utrolig interessant og variert karriere som låtskriver. Men også fordi han viser tydelig hva Pratebar er – og ikke er. Pratebar handler om låter. Kristopher Schau skal bli intervjuet om låtene han lager, han skal ikke bli pumpet for morsomme anekdoter fra XL, Team Antonsen eller De Syv Dødssyndene. Han skal heller ikke diskutere kontroversene rundt Et Norge i Krig på P3, eller måtte betro seg til oss om livets opp- og nedturer. Schau viser også at Pratebar vil favne genremessig vidt. Vi har vid definisjon av låtbegrepet, og skal ikke bare ta imot singer/songwriters; alle som lager låter er velkommen i Pratebar – enten de kommer fra metal, hiphop, elektronika, jazz, klassisk musikk, eller noe annet, forteller Fredriksen.

Det blir ny Pratebar allerede onsdag 28. februar, da med Erlend Ropstad som gjest. Jørgen «Jørg-1/Joddski» Nordeng er booket torsdag 22. mars, og den 12. april er Thea Glenton Raknes fra Thea & The Wild gjest.
Som et veikart for intervjuene på PRATEBAR, velger gjesten seks låter som er vesentlige karrieren som låtsnekker.

Kristopher Schau har valgt disse: